Je krijgt deze pop-up te zien omdat dit de eerste keer is dat je onze site bezoekt. Krijg je deze melding altijd te zien dan heb je je cookies uitstaan en zullen die blijven verschijnen.
U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).
Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!
Je ziet deze popup omdat dit de eerste keer is dat u de site betreed. Als u dit bericht blijft krijgen zet dan alstublieft uw cookies aan
Vraag naar biologische avocado's groeit
Omdat de vraag naar avocado's ieder jaar stijgt, moeten telers kiezen welke afnemers voorrang krijgen bij de verkoop. Ze voorzien eerst in de vraag van hun vaste afnemers en daarna pas in die van nieuwe afnemers. ''Soms moeten we zelfs gebruik maken van de oogst van andere telers om alle afnemers van avocado's te voorzien'', legt Claire Arquillière, teamlid van Palacios Escutia, uit.
Arquillière: ''Onder consumenten is er steeds meer behoefte aan biologische avocado's. We zijn daarom begonnen deze te telen, maar de hoeveelheden zijn nog lang niet te vergelijken met de 1500 tot 2000 ton die we gewend zijn bij de traditionele avocado's.''
Latijns-Amerika heeft op dit terrein een voordeel, omdat daar grotere stukken land worden gebruikt voor de teelt van biologische avocado's. Hierdoor kunnen telers op dit continent in grotere hoeveelheden exporteren, wat het voor Palacios Escutia lastig maakt om met hen te concurreren. Toch blijft, ook in Spanje, de teelt van biologische avocado's groeien. Mensen willen willen weten wat ze eten, dat hetgeen wat op hun bord ligt, volkomen gezond is.''