Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Overstroming in teeltgebieden in Zuid-China

Wegens de aanhoudende neerslag van de laatste dagen zijn veel gebieden in het zuiden van China overstroomd geraakt. Het waterniveau is gestegen, waardoor rivieren buiten hun oevers zijn getreden en straten blank staan. Sommige inwoners zijn daarom in de straten gaan vissen. De overstromingen hebben fruit van het terrein van telers meegesleurd, zodat in de rivier nu grote hoeveelheden aan watermeloenen en pompoenen worden aangetroffen.


Foto's van 4 juli van Jiang, die in Tianxingzhou in Wuhan aan de over van de rivier een pompoen heeft gevonden.

Meneer Jiang uit Fuyang in Anhui werkt het hele jaar door in watertransport. De huidige bestemming van zijn vrachtschip was Yueyang in Hunan, maar bij Wuhan bleek de stroming van de rivier door de huidige omstandigheden te sterk te zijn. Hij was hierdoor gedwongen om voorlopig aan te meren.


Mensen vissen naar fruit

"De pompoen die ik vond,was meer dan tien kilo zwaar, terwijl ze normaal niet zwaarder worden dan vijf kilo," aldus Jiang. Hij heeft een watermeloen opengesneden en geproefd of de smaak is aangetast doordat de meloen zo lang in het water heeft gelegen.

Bron: Snapshot Fuyang
Publicatiedatum: