Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Thaise vraag naar biologische producten blijft stijgen

De vraag naar biologische boerderijen en biologische producten is in Thailand flink aan het toenemen. Dit is goed nieuws voor bedrijven die op dat gebied investeren, aldus het ministerie van Landbouw en Plattelandsontwikkeling van Vietnam.
Adjunct-minister Trần Thanh Nam vertelt dat de biologische teelt sterk aan het toenemen is.

"In Vietnam is de biologische tuinbouw sinds 2010 met 3,6 keer gestegen, tot meer dan 76.000 hectare nu." Hoewel dat aantal aan de lage kant is in vergelijking met het totale tuinbouwgebied, passen bedrijven en organisaties internationale organische normen toe en worden gecertificeerde biologische producten wereldwijd geëxporteerd, zoals naar de Verenigde Staten en Europa.

Volgens de Vietnamese Biologische Landbouwvereniging exporteert het land kleine hoeveelheden biologische producten. In de binnenlandse markt worden biologisch gecertificeerde producten en producten met een milieuvriendelijk label, steeds vaker in supermarkten, winkels en websites verkocht, zoals bij groenten en fruit het geval is.

Om te voldoen aan de toenemende vraag naar biologische producten, zoeken binnenlandse detailhandelaren en bedrijven samenwerkings- en investeringsmogelijkheden in de biologische tuinbouw om de kosten te verminderen.

Volgens de marktonderneming Nielsen willen meer consumenten producten die goed zijn voor hun gezondheid en die niet schadelijk zijn voor het milieu.
Experts hebben gezegd dat de biologische tuinbouw voordelen biedt, zoals het telen zonder gewasbeschermingsmiddelen, waardoor de waarde van tuinbouw- en aquacultuurproducten wordt verhoogd en de kans groter is om gewaardeerd te worden door het grotere publiek. Maar bedrijven in het veld staan ​​ook voor veel uitdagingen, aldus de marktonderneming.

Uitdagingen
Een van die uitdagingen is dat er geen binnenlandse certificeringsorganisatie voor biologische producten en telers zijn, waardoor Thaise producten afhankelijk zijn van buitenlandse organisaties.

Prof Dr Phạm Văn Biên, voormalig directeur van het Instituut van Landbouwwetenschappen in Zuid-Vietnam, zei: "Vietnam heeft nog steeds geen nationale normen en geen uitgebreide juridisch kader voor productie, certificering en kwaliteitscontrole van biologische tuinbouwproducten. De regering zou daar binnenkort een beleid voor moeten hebben, zodat er een nationaal standaardsysteem komt om het voor bedrijven en telers gemakkelijker te maken."

Bron: vietnamnews.vn

Publicatiedatum: