Duitsers eten jaarlijks 1,9 miljard asperges
Lokaliteit is het koopargument
Asperges worden volgens cijfers van het Duitse Bureau voor de Statistiek in Duitsland op 27.000 hectare geteeld. De oogst eindigt op 24 juni. Door deze beperkte beschikbaarheid heeft de asperge haar geheel eigen charme en voldoet zij wat betreft lokaliteit aan de wensen van de consument: volgens het voedingsrapport 2017 van het Duitse ministerie van Voeding hecht 73 procent van de kopers waarde aan lokaal geproduceerde producten.
Groene asperges bevatten meer vitamine C
Een portie asperges (500 gram) dekt circa 80 procent van de dagelijkse behoefte aan vitamine C en E, deelt het Duitse 'Bundeszentrum für Ernährung' (BZfE) mee. Het vitamine C-gehalte van groene asperges is hoger dan dat van witte asperges. datzelfde geldt ook voor het foliumzuurgehalte. Het lage vetgehalte en het feit dat je snel een verzadigd gevoel krijgt bij het eten van asperges maken de asperge tot een gezonde groente. De ballaststoffen bevorderen een gezonde darmfunctie en de eiwitbouwsteen asparagine stimuleert de nierfunctie.