Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Omzet Duitse biologische landbouw steeg in 2012 met 12%

De Duitse biologische land- en tuinbouwsector heeft in 2012 voor 1,53 miljard euro omgezet. Dat is 12% meer dan in 2011. De gestegen omzet is een gevolg van hogere prijzen voor granen, fruit en groenten en een uitbreiding in productie van de biologische veehouderijsectoren. Met name de biologische leghennensector en de pluimveevleessector nam in omvang toe. De cijfers zijn afkomstig van het Agrarmarkt Informationsgesellschaft (AMI) in Bonn.

De omzet per hectare van een Duits biologisch bedrijf nam in 2012 gemiddeld met 135 euro toe tot 1483 euro. De Duitse biologische pluimveesector nam met 17% in omvang toe tot 3,3 miljoen dieren. Inmiddels komt 7% van alle eieren die in Duitsland worden geproduceerd van een biologisch bedrijf. De biologische pluimveevleesproductie groeide met 16%. Vooral de biologische kalkoenvleesproductie breidde uit. Het aantal dieren nam met 28% toe tot 285.000.

Over 2013 worden voor de biologische sector stabiele opbrengstprijzen verwacht. De graanoogst in kilo's zal wat hoger zijn dan in 2012 bij iets lagere prijzen. Voor groenten, fruit en aardappelen worden hogere prijzen voorzien. De prijzen voor biologisch vlees zullen waarschijnlijk op een vergelijkbaar niveau liggen als vorig jaar.

Zie voor meer informatie de publicatie Bio-Strukturdaten 2012 van AMI op de website van Oekolandbau.


Bron: Oekolandbau
Publicatiedatum: