Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Reacties exporteur Gerdo, transporteurs Mooy en Vreugdenhil:

Extreem weer legt AGF-handel en logistiek stil

Tholen - Door het extreme weer ligt het verkeer en daardoor ook de AGF-handel, voornamelijk in België en Frankrijk stil. Er zijn enkele honderden strooiwagens op de weg om te ruimen en te strooien maar de sneeuwval maakt het moeilijk om de wegen berijdbaar te houden. Mogelijk blijft het de hele dag sneeuwen. Op sommige plaatsen in Frankrijk is zelfs 50 centimeter sneeuw gevallen en in West-Vlaanderen zijn er plaatsen met 30 tot 40 centimeter.

Reactie Stefaan Dobbels, Gerdo
Volgens Stefaan Dobbels van exportbedrijf Gerdo is er momenteel bijna geen sprake van handel. "Wij exporteren voornamelijk naar Frankrijk en daar worden de vrachtwagens momenteel tegengehouden bij de grens. Waarschijnlijk blijft dit morgen ook zo. Die binnen zijn in Frankrijk, gaan wel verder, zover mogelijk is. Het is te gevaarlijk en spiegelglad op de wegen. Het is een lange winter", verzucht hij. "We hadden niet verwacht dat het zo extreem zou worden. Momenteel is het afwachten. Donderdag schijnt het weer wat beter te worden, hopelijk is dit allemaal snel voorbij. Ook het verkeer vanuit Spanje en Italië verkeert in moeilijkheden en komt amper verder naar België of Nederland. Er is daardoor weinig handel beschikbaar." De handelaar geeft aan dat de preiprijzen rond de 1,50 liggen. "Naar sla is momenteel amper vraag, het is echt koolweer, mensen willen winterkost. Sinds gisteren is de sla-afzet weer gedaald en ook de prijzen nemen af."

Reactie Henk van Berkel, Mooy Logistics
Henk van Berkel, manager transport bij Mooy Logistics vertelt dat er momenteel dertig auto's van het transportbedrijf vast staan in West- en Centraal-Frankrijk, waarvan veel in Bretagne. "We zijn volop in beraad wat we kunnen doen. De telefoon van klanten staat roodgloeiend. Zij willen weten hoe het met hun handel gaat. TLN heeft gemeld dat de rijverboden/inhaalverboden gelden tot 18.00 uur vanavond. Nu strooien de Fransen wel heel makkelijk met rijverboden. Vaak zijn dan eerst de luxe wagens aan de beurt, dus voordat het vrachtverkeer op gang komt, kan nog wel even duren."


Gendarmerie haalt auto van de weg

Reactie Alex Vreugdenhil, C. Vreugdenhil Transport
Ook Alex Vreugdenhil van C. Vreugdenhil Transport vertelt zo'n 8 tot 10 auto's stil hebben staan. "Deze worden gewoon van de weggeplukt. Voorlopig is er nog geen uitzicht op verbetering en zijn we overgeleverd aan de regels van de 'gendarmerie'. De klanten hebben we allemaal vanmorgen geïnformeerd, dus die waren op tijd op de hoogte."


foto van auto die net terug is uit Parijs

Bericht TLN
Op veel snelwegen in België zijn ongelukken gebeurd door de gladheid waardoor verkeershinder is ontstaan. In het westen van Frankrijk zijn in de departementen Calvados, Manche, Seine-Maritime en Eure rijverboden voor vrachtauto’s. Op de A84, A13, N13, N12 is er een rijverbod voor vrachtauto’s. In het noordwesten van Frankrijk is er een inhaalverbod voor vrachtauto’s van meer dan 3,5 ton op de autoroutes A16, A28, A29, A1 in de departementen Somme en op de autoroutes A16, A1 in het departement Oise. Op andere wegen zijn problemen op de wegen en kunnen in veel gevallen rijverboden ingesteld zijn voor vrachtauto’s. De rijverboden/inhaalverboden gelden tot 18.00 uur op 12 maart 2013. Dat meldt TLN.

In de regio’s Haute- en Basse-Normandie is een waarschuwing ingesteld vanwege ijzel tot woensdag 13 maart 06.00 uur. Omgeving Parijs : waarschuwing voor ijzel tot woensdag 13 maart 06.00 uur. De A10 (Bordeaux-Parijs) is in de richting Parijs afgesloten bij de tolpoort van Saint-Arnoult-en Yvelines voor onbepaalde duur. De A1 heeft ook te maken met een rijverbod. In het noordoosten van Frankrijk: Op de wegen in de departementen Ardennes, Meuse, Moselle en Meurthe-en-Moselle worden wegen sneeuwvrij gemaakt. Door ijzel is daar een waarschuwing ingesteld tot woensdag 06.00 uur. In het zuiden van Frankrijk: in de departementen Aude, Hérault, Pyrenées-Orientales is een aantal departementale wegen onbegaanbaar vanwege overstromingen.

Auteurs: Gertrude Snoei en Izak Heijboer
Publicatiedatum: