Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"grote toename in aanvoer zal nog even uitblijven"

"Goede prijzen voor Nederlandse tomaten"

Tholen - Volgens een handelaar zijn de Nederlandse tomatentelers redelijk positief over de huidigemarktsituatie. "In week 18schommelen de prijzen voor de A-tomaten rond de 55-65 cent en de prijzen van deB-tomaten zitten tussen de 80 en 90 cent. De trostomaten werden afgelopenwoensdag voor de klok verkocht voor bedragen tussen de 90-95 cent per kilo. Opde daghandel leveren de trostomaten zo’n 80 cent op. Op weekbasis leverde eendoos 5 kg trostomaten zo’n 4 euro op (inclusief doos etc.), dus ongeveer 0,65 cent per kilo. Als we deze prijzen aan kunnen blijven houden gaat het goed."


Veel Nederlandse tomaten gaan op dit moment richtingOost-Europa. Echter, door het wat donkere weer en weinig zon, zijn de tomaten vaak nog te licht om die kantop te gaan. "De Oost-Europese afnemers willen meestal rood gekleurde tomaten. Eris nagenoeg nog geen vraag vanuit Engeland. Engeland importeert op dit moment nogsteeds tomaten vanuit Spanje en de Canarische Eilanden", vertelt de handelaar.

"Door het donkere weer van de afgelopen tijd blijft de plantook wat achter. Hierdoor is automatisch de productie minder. Een grote toenamein de aanvoer zal dus nog even uitblijven. Verwacht wordt dat dit de prijs tengoede zal gaan komen. De Nederlandse telers zijn positief over de huidigeprijzen en hopen dat deze aan kunnen houden.We hebben liever dat deze prijzenaanhouden in plaats van dat ze omhoog gaan. Want dan kan het alleen nog maarnaar beneden gaan”, aldus de handelaar.