Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Britse worteltelers vragen om hulp vanwege geleden weersschade

Britse worteltelers zeggen dat het effect van de lange, koude lente en de hete, droge zomer lang zal nawerken in de sector en hebben retailers opgeroepen net als ASDA een flexibel rekenmodel te gebruiken.

Rodger Hobson van de Carrot Growers Association: "De effecten van de afgelopen 5 maanden zijn niet zomaar verdwenen. Er bestaat geen mogelijkheid tot een snel weer terug naar normaalsituatie. De komende 9 maanden zullen we de effecten nog voelen. De volumes zijn bijzonder laag en de teeltkosten bijzonder hoog. Voor een sector waar de marges heel smal zijn, betekent dit een serieuze bedreiging voor de inkomsten van telers en voor een bestaan op de lange termijn."
 
Telers verwelkomen de acties van de ASDA om ervoor te zorgen dat de wortelen niet verspild worden. Er is gewerkt op specificaties wat resulteerde in een verbeterd gewasrekensysteem. Dit is toegepast op zowel verse als bewerkte wortelen en heeft ervoor gezorgd dat het leeuwendeel van het gewas, ongeacht vorm of formaat, in de schappen terecht kwam. 

Rodger Hobson: "Door de samenwerking met de belangrijkste klanten om het meeste uit de oogst van 2018 te halen, geven we de telers de gelegenheid om niet na te denken over hun wortelen in de schappen, maar over wat ze op de plantages en voor de Britse klant kunnen doen. Steun van retailers en consumenten is van vitaal belang voor de telers om de commerciĆ«le gevolgen van deze zomer te kunnen overwinnen."
Publicatiedatum: