Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Kaufland biedt vanaf november jaarrond Duitse tomaten aan

Vanaf november biedt Kaufland voor het eerst ook in de wintermaanden Duitse tomaten aan. De tomaten worden exclusief voor Kaufland door Gemüsering in Zorbau (Sachsen-Anhalt) geteeld. Het bedrijf heeft op een oppervlakte van circa 80.000 vierkante meter een kas laten bouwen. Meer dan zeventig medewerkers planten vanaf september 180.000 stekken van trostomaten, cocktailtomaten en snoeptomaten. De tomaten worden vanaf november rijp geoogst, ter plaatse verpakt en binnen enkele uren uitgeleverd aan meer dan 650 Kaufland-filialen. Klanten herkennen de tomaten aan de verpakkingsopdruk 'Marktfrisch aus Deutschland'. Onder dit label biedt Kaufland tot wel 140 groenten- en fruitartikelen uit Duitse teelt aan.


Kastomaten uit Zorbau

Kwaliteit die men proeft
"Met dit project slaan we nieuwe wegen in. Onze klanten kunnen zich verheugen op aromatische wintertomaten van een kwaliteit die men proeft", aldus Markus Mutz, groenten- en fruitinkoper bij Kaufland. "We werken reeds vele jaren met Gemüsering samen en hebben gezamenlijk dit project ontwikkelt."


Kas in Zorbau 

Vol aroma dankzij duurzame teelt
De kas wordt verwarmt door de afvalwarmte van de nabijgelegen verwerkingsinstallatie. Een gesloten waterkringloop maakt voor 75 procent gebruik van regenwater. Nuttige insecten spelen bij de teelt een belangrijke rol: sluipwespen bestrijden ongedierte, hommels bestuiven de planten. Aangezien de tomaten naar behoefte bemest worden en gewasbeschermingsmiddelen zeer zuinig worden ingezet, ontwikkelen de tomaten hun volle aroma.

Gezonde tomaten, met de hand geoogst
"We zullen ieder jaar circa 3.000 ton tomaten oogsten. Bij de teelt maken we gebruik van handarbeid, van de verzorging tot aan de oogst" verklaart dr. Lukas Scholz van Gemüsering. "Ons doel is om gezonde groenten te telen die het milieu ontzien en zuinig gebruikmaken van grondstoffen. Daarom hebben we voor deze geïntegreerde teelt gekozen." Zorbau is een ideale standplaats. Het ligt verkeersgunstig aan de A9. De nabijgelegen verwerkingsinstallatie levert de energie voor her verwarmen van de kas.


Kas in Zorbau 

Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018