Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Ton Slagter, Fa. P.N. Slagter:

"Over twee weken volop Hollandse bloemkool beschikbaar"

 Tholen - De Hollandse bloemkool komt momenteel mondjesmaat op de markt. "De kou heeft de productie vertraagd. We kunnen de volumes nu nog niet garanderen maar vanaf volgende week gaat dat anders worden", vertelt Ton Slagter van het productie en handelsbedrijf P.N. Slagter. "We willen wel duidelijkheid bieden maar kunnen nog geen programma's afspreken. De retail koopt daarom nog in Spanje in. Daar zijn ook wel problemen vanwege de nattigheid maar vooralsnog heeft dat geen invloed op de handel in Nederland."

Ton schat in dat de concurrentie met Spanje eind april over is en de handel in Nederland goed op gang zal komen. Op dit moment valt er nog niet veel te verdienen met Hollandse bloemkool. "De retail wil 'zessen' bloemkool en daar valt nog wel een goede prijs voor te maken maar de prijs in de 'achtenhandel' ligt op een laag niveau", vertelt Ton. Wanneer Spanje wegvalt, zullen de prijzen volgens hem wel aantrekken.

"Bloemkool is nog altijd een populaire groente om te verkopen. De retail wil het graag in de schappen en het is ook een product waar je veel acties mee kunt doen. We zien wel dat het consumptieniveau is terugloopt", vertelt Ton. Aan de aanbodkant is het aantal hectare met bloemkool iets gekrompen maar stabiliseert nu.

Specialties in bloemkool blijven nog steken in een nichemarkt. "Over twee weken starten we met Romanesco. Ook telen we al jaren oranje, groene en paarse bloemkool. Deze komen vanaf juni beschikbaar. Het blijven kleine volumes, hoewel het iets lijkt aan te trekken", besluit Ton.

De eerste gesneden Hollandse zessen-bloemkool


Voor meer informatie:
Ton Slagter
Fa. P.N. Slagter
acm.slagter@quicknet.nl
www.bloemkool-westfriesland.nl