Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Minder afval en verpakkingsmateriaal

Zweedse biobananen minimalistisch verpakt

De Zweedse importeur Hebe Frukt & Gr÷nt heeft een nieuwe verpakking voor haar biologische bananen ge´ntroduceerd. Bij Hebe zijn biobananen goed voor 78,7% van de bananenafzet. Deze nieuwe verpakking zal dus echt een verschil maken. 
Het bedrijf heeft een wikkel voor hun bananentrossen (ongeveer ÚÚn kilo) ontwikkeld die goed past bij de wens van bioconsumenten voor minder verpakkingsmaterialen en afval en die ook zeer geschikt zou zijn voor conventionele bananen. 

"Hoewel deze wikkel op zichzelf niets nieuws is en al langer in de bananensector wordt gebruikt, hebben we een herkenbare lay-out gecreŰerd voor onze biobananen," vertelt Anita Jansson van Hebe. 
"Het is prettig om de hoeveelheid verpakkingsmateriaal bij bioproducten te kunnen verminderen. Net zoals met de traditionele plastic zakken, zullen consumenten meer bananen kopen dan wanneer deze los aangeboden worden maar nu alleen zonder de plastic verpakking, die ook de kwaliteit nadelig kan be´nvloeden. Bananen die met een wikkel bij elkaar gehouden worden zorgen dus voor minder voedselverspilling dan wanneer de trossen los verkocht worden. Dankzij de wikkel zijn de bananen onmiddellijk herkenbaar als biologisch en omdat de wikkel is voorzien van een barcode is het voor kassamedewerkers ook nog eens handig bij het afrekenen," aldus Anita. Voor meer informatie:
Anita Jansson
Hebe Frukt & Gr÷nt AB
Tel: +46 31 780 27 06
Fax: +46 31 19 33 28
Email: anita.jansson@hebe.se
www.hebe.se

Publicatiedatum: 18-4-2018

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: