Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

McCain Foods investeert flink in verticale teelt

McCain Foods Limited heeft onlangs geïnvesteerd in TruLeaf Sustainable Agriculture, een innovatief Canadees teeltbedrijf. TruLeaf heeft een eigen verticale binnenteelttechnologie ontwikkeld om op een duurzame manier jaarrond bladgroenten te telen.

Sinds de oprichting in 2011 heeft het bedrijf een sterk team deskundigen samengebracht om deze gepatenteerde teeltsystemen te ontwikkelen, die overal kunnen worden opgezet: van stedelijke centra tot afgelegen gemeenschappen met barre klimaten. TruLeaf verkoopt zijn producten momenteel in de retail en horeca in de zogenaamde Atlantische provincies van Canada (Atlantic Canada), onder het merk GoodLeaf.

McCain Foods houdt zich actief bezig met ondernemers die technologieën ontwikkelen en commercialiseren voor de agrovoedingssector. De investering in TruLeaf is een directe uitwas van deze innovatiestrategie. Max Koeune, president en CEO van McCain Foods: "McCain bevordert al 60 jaar landbouwmethoden ten behoeve van gewaskwaliteit en milieu. Hierbij hebben we nauw samengewerkt met onderzoeksinstellingen, technologiepartners en natuurlijk ons wereldwijde netwerk van telers. We blijven ons voor deze aanpak inzetten en verwelkomen daarom altijd samenwerking met innovatieve bedrijven zoals TruLeaf, om door te gaan met het vaststellen van nieuwe normen voor milieuzorg en efficiënte gewasproductie door verbetering van landbouwtechnologie."

Gregg Curwin, oprichter en CEO van TruLeaf: "We zijn blij om deze volgende fase van ontwikkeling en groei in te kunnen gaan samen met een internationaal toonaangevend voedingsbedrijf als McCain Foods. We denken dat deze samenwerking de productie-uitbreiding van TruLeaf zal versnellen om meer Canadezen hoogwaardige verse lokale producten te kunnen bieden, en ons ook zal helpen ons bereik uit te breiden naar andere landen over de hele wereld. "

Voor meer informatie:
Andrea Davis
McCain Foods
Tel: +1 (416) 955-1700
Email: Andrea.DAVIS@mccain.ca
Website: www.mccain.com
Publicatiedatum: