Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Geteeld in Canada, VS en Mexico

Groene tomaten worden populair bij koks

Wanneer je denkt aan groene tomaten, krijg je dan automatisch een plaatje in gedachten van gefrituurde tomaten? Toch hebben groente tomaten veel toepassingen en worden ze niet alleen in de VS geteeld. Wat bijvoorbeeld te denken van gezuurde tomaten, tomaten in een salsa, salade of frittata? En niemand zegt dat pastasaus van tomaten altijd rood moet zijn. 

Groene gastronomie tomaten worden geteeld in Canada, de VS en Mexico ondanks het imago dat ze een Amerikaanse specialiteit zijn. "De perceptie van groene tomaten wordt absoluut beter met ieder nieuw gerecht dat ontwikkeld wordt waarin ze gebruikt worden. En volgens het onderzoek dat ik ernaar gedaan heb, deden groene tomaten hun intrede in de Amerikaanse culinaire sector in het Noordoosten en het Midwesten en bereikte het uiteindelijk het zuiden," zegt Jimmy Coppola. "Met dat koks doorgaan smaakvolle en interessante gerechten te maken van groene tomaten, zullen ze uiteindelijk op menukaarten staan van kust tot kust."Westmoreland biedt al een tijdlang groente tomaten aan voor de gastronomie en terwijl er altijd al een markt voor is geweest, heeft Coppola de vraag constant zien groeien tijdens de laatste jaren. Hun tomaten van het merk TopLine Farms zijn beschikbaar in verpakkingen per twee, vier of zes en in 2,5 kg doos, 5 kg en 7,5 kg. Ook zijn er bulkverpakkingen voor de foodservice sector. 

Groene tomaten zijn een item dat Westmoreland jaarrond kan aanbieden vanuit hun drie teeltgebieden, om aanvulling te hebben in de periode dat ze in Canada tijdens de winter niet geoogst worden. "De aanvoer is constant geweest in de winter en momenteel oogsten we ook in Canada."

Sinds AGF in een veelheid van kleuren beschikbaar is, past het om een zeer kleuren gevarieerd assortiment onder het merk TopLine Farms aan te bieden. "Groene tomaten passen daar op een heel natuurlijke manier bij."

Voor meer informatie:
Jimmy Coppola
Westmoreland-TopLine Farms
Tel: (+1) 519-322-2351


Publicatiedatum :
Auteur:
©


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018