Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Mogelijk vroege start voor Californisch paprikaseizoen

Californische paprikatelers kunnen in 2018 mogelijk op een vroeg seizoen rekenen door het warme weer dat zich momenteel in Zuid-Californië voordoet. Meestal beginnen de telers in de woestijngebieden rondom Coachella als eerste: in april. Volgens hen zijn de warme en zonnige omstandigheden uitstekend voor de plantenontwikkeling.

John Burton van Peter Rabbit Farms zegt dat ze perfect weer hebben gehad in de Coachella-vallei voor de paprikateelt. "De lenteproductie begint meestal met groene paprika's in midden april, gevolgd door rode eind april/begin mei. We voorspellen dit jaar een mogelijke vroege start van het seizoen, maar we hebben nog geen bloemen op de planten gezien, wat een goede indicatie zal zijn of deze voorspelling klopt."



Veelbelovende markt
Na een sterke markt eind vorig jaar zijn de prijzen voor paprika's gedaald vanwege het stijgende aanbod. Groene paprika's genieten nog steeds stabiele prijzen. De telers in Coachella hopen de markt op te kunnen wanneer het aanbod laag is.

Burton: "De paprikaprijzen hangen nauw samen met het aantal districten dat op hetzelfde moment produceert. De rode halen momenteel gemiddelde prijzen door de stabiele aanvoer vanuit Mexico. Groene paprika's komen uit Florida en kennen momenteel een goede markt." De Coachella-vallei is het eerste district in Californië dat aan de productie begint. De volgende regio begint pas over 4 weken. "Problemen in Florida aan het eind van het seizoen zouden kunnen betekenen dat we een goede markt betreden."


Verpakking op het veld
Versheid is altijd een belangrijke factor bij de teelt van verse producten. Volgens Burton richt Peter Rabbit Farms zich op het zo vers mogelijk leveren van hun paprika's. Daarom willen ze de tijd tussen plantage en klant zo kort mogelijk houden en verpakt het bedrijf hun paprika's direct op het veld. Burton: "Van daaruit sturen we ze zo snel mogelijk naar de koelopslag. Dit is van het grootste belang voor onze 'van-veld-tot-bord' benadering."

Voor meer informatie:
John Burton
Peter Rabbit Farms
Tel: +1 (760) 398-0136
Publicatiedatum: