Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Grote aanvoer uit Peru tempert aspergemarkt

De overvloedige productie van Peruaanse asperges tempert de markt, zo laten leveranciers weten. De groeiomstandigheden in de teeltgebieden in Zuid-Amerika waren bijzonder gunstig en in combinatie met de aanvoer uit overige regio's, zoals Mexico en Californië, zorgt dit voor een neerwaartse druk op de markt. 

"De markt is lange tijd zo slap niet geweest," vertelt Scott Laraway van het Amerikaanse Coosemans Atlanta. "Vanwege de overvloedige aanvoer zijn de prijzen laag. Het was geen normaal seizoen omdat de markt zeer onvoorspelbaar was. We hebben dit seizoen twee keer meegemaakt dat de prijzen plotseling van €16,30 naar €32,60 stegen," aldus Laraway. 

Hij voegt er aan toe dat er van de verwachte prijsstijging in de aanloop naar Valentijnsdag nog geen sprake is. "Normaal gesproken zien we de prijzen vlak voor Valentijn pieken. Dit komt omdat er dan veel ladingen met onder andere bloemen uit Zuid-Amerika aankomen die zorgen voor minder vrachtruimte. Dit is nu echter nog niet het geval."

Vooral groene asperges 
De Verenigde Staten importeren vooral groene asperges. Er worden ook witte asperges uit Peru geïmporteerd. Paarse asperges zijn uitsluitend beschikbaar gedurende het Californische seizoen. Deze laatste categorie vertegenwoordigt maar een bescheiden percentage van de totale afzet en is ook duurder.

"90% van de asperges die we importeren is groen," vervolgt Laraway. "We hebben ook kleine volumes witte en paarse asperges. De paarse asperges worden in Californië geteeld en zijn verkrijgbaar in de maand mei. Het blijft een nichemarkt vanwege de hogere prijzen en dit product ziet men voornamelijk in de betere restaurants en op boerenmarkten. De meeste consumenten vermijden dit product omdat het erg duur is en ze niet weten hoe ze het het best kunnen bereiden."

Asperges zijn een populaire Peruaanse groente omdat zij lang vers blijven. "We kunnen jaarrond uit Peru leveren," legt Laraway uit.


Voor meer informatie:
Scott Laraway
Coosemans Atlanta
Tel: +1 (404) 366-7132

Publicatiedatum: 14-2-2018

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: