Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

start import biologische ananas uit West-Afrika

''Biologische AGF hoeft niet per se gebreken te hebben''

Consumenten willen graag zowel gezond als lekker eten. De biologische landbouw maakt dit mogelijk. Hoewel de hogere teeltkosten biologische AGF duurder maken, is een stijgend aantal consumenten bereid deze prijs te betalen. 

Ana Beltrán, manager van het Valenciaanse Hispalco: ''Om ons bedrijf te consolideren in deze groeiende markt, hebben wij grote stappen moeten zetten. In de biologische sector heerst het idee dat biologisch fruit gebreken moet hebben, terwijl wij perfectie juist heel belangrijk vinden. Het was moeilijk om tegen dit alom aanwezige idee in te gaan, maar wij hebben een middenweg tussen de twee uitersten gevonden. We werken met telers en leveranciers die ons een biologisch product kunnen bieden dat bij de kwaliteitslijn van Hispalco past.''


Biologische aardbeien in kartonnen doos van 1 kg

Sinds oktober 2017 heeft Hispalco een onafhankelijke afdeling die zich exclusief met de afzet van biologische producten bezighoudt. De commercieel directeur van de nieuwe afdeling is Claudio Medina. Het merk Hispalco® Bio is sinds 2008 op de markt aanwezig. Sinds die tijd heeft het verschillende ontwikkelingen doorgemaakt en is nieuwe samenwerkingen aangegaan met biologische telers. Het bedrijf is daarvoor beloond met de keurmerken Demeter, Bio Suisse en Bio Siegel.


Biologische aardbeien in houten kist van 60x40x10,5 cm

Claudio Medina: ''Hispalco Bio willen we als referentiemerk in de markt gaan zetten. We beginnen met de afzet van de biologische ananas uit West-Afrika.'' Naast de afzet via de gebruikelijke supermarkten, wil Hispalco Bio in 2018 hun producten ook online gaan verkopen. Hispalco zal aanwezig zijn op de Fruit Logistica in Berlijn (hal 11.2 -B-10.)

Voor meer informatie:
Ana Beltrán
HISPALCO, S.A.
C/ Barranco Pascual, 45. Pol. Ind. Campo Aníbal.
46530 Puzol, Valencia. España.
M: +34606686319
T: +34 963404422
abeltran@hispalco.com
www.hispalco.com


Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018