Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Importeurs verwachten op de korte termijn geen verandering

Aanzienlijke prijsverhogingen bij Spaanse importgroenten

De importeurs die het zwaartepunt op Spanje gelegd hebben, beleven momenteel hun hoofdseizoen. Door de kou en de beperkte watertoevoer is de beschikbaarheid van sommige producten echter tamelijk beperkt. De prijzen schieten dan ook in de lucht. De groothandelaren zoeken momenteel dan ook naar alternatieven.

De prijzen van Spaanse groenten liggen momenteel op een relatief hoog niveau, zo bevestigen de importeurs. Vooral bij de courgettes en paprika's heeft men te maken met een aanzienlijk productschaarste en bijpassende prijsverhogingen. "Bij de courgettes hebben we al teruggegrepen naar Italiaanse waren. Voor de paprika's zijn er echter weinig alternatieven die echt voordeliger zijn'', aldus Jörg Sailer, in- en verkoper van fruitagentschap Klaus Burkert uit München. 


Het prijsniveau van komkommers en courgettes uit Spanje is momenteel hoog

Weersomstandigheden
Gelukkig beschikt het bedrijf voor de komkommers over een betrouwbare producent. Jörg: "Die heeft geen kwaliteitsproblemen. Als hij merkt dat zijn producten kwalitatief zwakker worden, houdt hij op. Dat is momenteel echter niet het geval. De watertoevooer voor de landbouw is echter ongewis. Als er geen regen valt zal dat natuurlijk ook in de zomer nog uitwerkingen hebben.'' 

Bij het bedrijf Ulmer GmbH & Co. KG is de huidige marktsituatie ongeveer gelijk, bevestigt zaakwaarnemer Carmen Schäck. "De courgetteprijs is op een hoog niveau en ook bij de komkommers zijn de prijzen vast.'' Ook hier gaat men vanwege het weer nog steeds van een klein productaanbod uit, ook al zijn de prijzen niet meer zo extreem hoog als afgelopen week. Dit komt doordat er momenteel ook producten uit Marokko en Italië op de markt gebracht worden. "Het weer in onze teeltgebieden zal zich vermoedelijk eveneens iets verbeteren.''

Gespecialiseerd in import
Ulmer GmbH & Co. KG bestaat bijna 60 jaar en is een in Baden-Württemberg gevestigd bedrijf dat zich grotendeels gespecialiseerd heeft op de fruitimport vanuit Spanje. De producten worden direct bij de producenten afgenomen uit de belangrijkste teeltgebieden van Spanje. De clientèle van het bedrijf bestaat hoofdzakelijk uit Duitse groothandelaren, groothandelsbedrijven, enkele vooraanstaande supermarktketens evenals kleinere groenten- en fruithandelaren.

Verdere informatie:
Ulmer GmbH & Co. KG.
Geschäftsführerin: Victoria Ladny
Jahnstraße 16
D-77694 Kehl
Tel: 07851 - 9398-0
Fax: 07851 - 75627

Fruchthandel Klaus Burkert
i.A. Jörg Sailer - Einkauf & Qualitätsmanagement
Schäftlarnstraße 10
Kontorhaus II - Büro 318-319
81371 München
Tel.: ++49 - 170 388 99 31
Publicatiedatum: