Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Export is lucratiever

Prijzen artisjokken niet rendabel in Italië

"Op dit moment verkopen we onze artisjokken in Italië, Nederland en Duitsland, en ook Oost-Europese landen nemen onze producten in kleine hoeveelheden af. Het seizoen is ongeveer anderhalve maand geleden begonnen en gaat door tot eind maart." Dat zegt Franceso Romano, manager van Ro.Gr.An.



"In sommige gebieden van Apulië hebben de artisjokken geleden onder de vorst en deze zin vrijwel zeker bestemd voor de verwerkende industrie. Gelukkig zijn de producten in andere gebieden van de provincie van goede kwaliteit en de export laat goede resultaten zien," zegt Romano.



Qua prijs zijn er in vergelijking met voorgaand seizoen geen grote wijzigingen geweest. De situatie is stabiel maar toch zijn de prijzen niet rendabel. "Op de Italiaanse markt hebben de artisjokken een prijs van €0,45 à €0,55 per stuk, in het buitenland is dat 70 à 80 cent, afhankelijk van de transportkosten," zegt Romano.



Naast artisjokken brengt het bedrijf ook bloemkolen op de markt. "Momenteel zit de markt voor bloemkool in een depressie. De prijs voor een krat met 6 stuks liggen tussen de €4,- en €4,50. Qua bloemkool is de buitenlandse afzetmarkt gelukkig wel gevarieerder dan die van de artisjok."




Ro.Gr.An zal aanwezig zijn op Fruit Logistica, dat van 7 tot 9 februari zal plaatsvinden in Berlijn, in hal 4.2 met standnummer A-05. Ten tijde van de beurs zal het bedrijf een komkommerachtige demonstreren die typisch zijn voor het gebied rond Lecce (foto hieronder). "Het is een relatief onbekende soort waarmee we vorig seizoen enkele tests hebben gedaan en het werd een onverwacht succes. We willen het product zo goed mogelijk optimaliseren omdat het aanzienlijk verschilt van de komkommerachtigen die nu op de markt zijn," legt Romano uit.



Deze specifieke komkommer heeft niet overal dezelfde naam; deze is afhankelijk van de gemeente waar deze wordt verkocht. Volgens de manager zou dit gemakkelijker kunnen door hem simpelweg 'komkommer van Salentino' of 'komkommer van Lecce' te noemen.



Contact:
Francesco Romano - manager
RO.GR.AN. Srl
Tel.: +39 335 5374513
Email: rogranitalia@gmail.com
Publicatiedatum: