Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

"Totaalpakket voor telers door verzorgen vers- én industrie-afzet"

Bio Freshi Produce breidt uit met industriegroenten

Tholen - Bio Freshi Produce gaat een nieuwe keten opzetten voor biologische industriegroenten. Sinds 1 oktober 2017 is Sven Henze in dienst bij Bio Freshi Produce. Hij is eindverantwoordelijke voor de versmarkt. Dit geeft Gerrit-Jan Roza de ruimte om te investeren in de industrietak.

"We gaan verder uitbreiden in de industrie. Hierbij ligt de uitbreiding in de groene groenten, zoals spinazie, erwten en bonen, en enkele koolgewassen, zoals bloemkool en spruiten. We gaan een vernieuwde separate keten opzetten. Hierin nemen we de teeltbegeleiding op ons, evenals de oogst en het laten verwerken. We gaan het anders invullen dan de bestaande partijen op de markt", vertelt initiatiefnemer Gerrit-Jan Roza. "Het bijzondere is dat we de keten volledig zelf op gaan zetten en direct met de telers werken. Onze telers weten straks bij aanvang, voor welke klant zij het product telen. Voor de klant is hierdoor vooraf duidelijk waar het product vandaan komt, om welk perceel het gaat en wat de invloeden van de omstandigheden tijdens het seizoen zijn. Doordat we zo tijdig bijsturen en schakelen, kunnen we de kwaliteit en continuïteit beter waarborgen."


Gerrit-Jan combineert het beste van twee werelden, bovenop de klei. 

Gerrit-Jan geeft aan dat hij meer dan voldoende ruimte ziet voor uitbreiding in de industriemarkt. "Er komen meer omschakelaars bij en op de markt zien we zeker meer behoefte aan industrieproducten. Daarbij is de werkwijze een mooie en unieke aanvulling op de bestaande partijen. Tevens kunnen we telers een totaalpakket voor zowel vers als industrie bieden." 

Bio Freshi Produce staat woensdag en donderdag op de Bio-beurs in Zwolle (standnummer 224). Daar zal uiteraard aandacht zijn voor deze nieuwe tak van sport. "We zoeken telers die samen met ons willen telen en de uitdaging willen aangaan om de markt van biologische industriegroenten naar een ander niveau te brengen. Hierover gaan we graag tijdens de Bio-beurs in overleg."

Voor meer informatie:

Gerrit Jan Roza
Bio Freshi Produce
IABC 5102
4814 RN Breda
0180-655171
gerritjan@biofreshi.com
www.ranfp.com

Publicatiedatum :
Auteur:
©


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018