Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Amerikaanse vraag naar biologische appelen en peren groeit sterk

Na een optimaal groeiseizoen en een goede oogst, laat Oneonta Starr Ranch Growers weten dat de afzet van alle appel- en perenrassen vlot verloopt en dat de vraag binnen de biosector sterk toeneemt. 



Brent Shammo, van de marketingafdeling van Oneonta, legt uit dat het bedrijf gezien de groeiende vraag naar biologische appelen en peren door zal gaan met het omschakelen van haar areaal voor biocertificering.

"We zien een opmerkelijke groei van zowel de biologische peren- als appelcategorie," laat Shammo weten. "Dit seizoen was ons eerste na de transitie naar biologische peren en de vraag overtreft het aanbod. Om de vraag bij te kunnen benen, schakelen we de komende drie jaar een nog groter deel van ons areaal om naar de biologische teelt."

Shammo vertelt dat de biologische appel- en perencategorie de laatste zes jaar met zo'n 30% is gegroeid. Hij voegt er tevens aan toe dat het er niet naar uit ziet dat deze trend zal afzwakken. 

Ooit was de verkoop van bio-AGF voorbehouden aan natuurvoedingswinkels en speciaalzaken maar vandaag de dag liggen deze producten bij vrijwel alle bekende supermarkten in de schappen.

"De groei van de biomarkt heeft zich verplaatst van speciaalzaken naar grote retailketens zoals Walmart en Kroger," legt Shammo uit. "Dit bewijst dat er ook onder de 'doorsnee' consumenten vraag is naar bioproducten. Dankzij de grotere beschikbaarheid in de retail en de landelijke aandacht die biologische producten krijgen, kunnen zowel leveranciers als retailers hun bio-voetafdruk blijven vergroten."

Als grote teler en distributeur van biologische appelen en peren heeft Oneonta Starr Ranch gemerkt dat de vraag naar gecertificeerde rassen stijgt. 
Shammo legt uit dat de consumententrends wijzen op een verschuiving naar biologische rassen. "We schakelen steeds meer Honeycrisp en Pink Lady om zodat we gelijke tred houden met de groeiende vraag. Naarmate we ons programma uitbreiden zullen we meer biologisch gecertificeerde rassen aan kunnen bieden met Gala, Fuji en Granny Smith als belangrijkste."
Uiteraard speelt de kwaliteit een voorname rol in het succes van deze categorie en Shammo laat weten dat de oogst van 2017 uitmuntend is. 
"Onze biologische appelen smaken niet alleen geweldig maar hebben ook een geweldige kleuring en goede maten. De Gala's en Granny Smiths zijn zeer geschikt voor zakverpakkingen. De zakken met 900 gram appelen hebben dit jaar de harten van zowel consumenten als retailers weten te veroveren."

Voor meer informatie:
Scott Marboe
Oneonta Starr Ranch Growers
Tel: +1 509 888 5120
Publicatiedatum: