Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Frits de Mooij, Vita Verde:

"Nachtvorst zou markt Italiaanse groenten goed doen"



Tholen - Waar normaal de import van de typische Italiaanse groenten aan het einde van het jaar aardig op stoom begint te komen, is de afzet nu nog niet echt losgebarsten. "Het is overal te goed weer. Er is veel product vanuit Italiƫ beschikbaar en ook is het seizoen van bijvoorbeeld de Hollandse en Duitse venkel en de Duitse rettich erg lang doorgelopen. Dat zit elkaar momenteel een beetje in de weg. Eigenlijk zitten we op kou te wachten. Als we twee dagen nachtvorst krijgen, dan zal het al beter gaan", concludeert Frits de Mooij van Vita Verde.




Vita Verde werd opgericht in 2013. "Het overgrote deel van ons assortiment betrekken we rechtstreeks van Italiaanse tuinders, aangevuld met Nederlandse cressen en kruiden. Slasoorten komen het hele jaar uit Italiƫ. Producten als rettich en venkel voeren we tot het begin van het jaar", vertelt Frits. Hij is tevreden over de groei die zijn bedrijf doormaakt. "We zijn lekker aan het groeien. Onlangs zijn we verhuisd naar een kantoor in Noordwijk en ik heb ook een medewerker aangenomen."



"Waar er vroeger enkele gespecialiseerde spelers waren die zich begaven in de markt van de Italiaanse groenten, zie je nu de concurrentie wel toenemen. Dat wordt ook gemakkelijker gemaakt doordat het mogelijk is om kleinere volumes te importeren. De prijzen staan hierdoor wel licht onder druk, maar anderzijds zie je dat specialisme gelukkig altijd nog wordt gewaardeerd. Hoewel onze 'roots' liggen in de Italiaanse slasoorten, krijgen we van onze klanten steeds meer vraag naar andere groenten- en fruitsoorten van Italiaanse bodem. We hebben klanten door heel Europa. We doen veel op contract richting supermarkten, maar leveren ook veel aan Nederlandse exporteurs en verzenden net zo makkelijk mix-pallets naar IJsland of het Oostblok", besluit Frits.



Voor meer informatie:
Frits de Mooij
Vita Verde
De Hooge Krocht 68
2201 TZ Noordwijk
Mob: 06-25166725
frits@vita-verde.it
www.vita-verde.it