Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Pieter van Gog verlaat Best of Four

"Eigen klanten opgebouwd, nu zelf vermarkten"

Tholen - "De productie van onze Duitse kwekerijen gaat al direct de markt op. De klanten, die we daar hebben opgebouwd, vragen nu ook naar Nederlands product. Die gaan we nu rechtstreeks beleveren." Aan het woord is Pieter van Gog, van Van Gog Kwekerijen. Hij verlaat Best of Four en gaat voor zijn Nederlandse komkommers, aardbeien en tomaten voortaan zelf de afzet verzorgen.

Komkommers en aardbeien en tomaten
Pieter heeft zijn lidmaatschap van de club dan ook per 1 januari opgezegd. "We hebben klanten rechtstreeks bij de winkelketens. Die rechtstreeks beleveren gaat goed en is iets wat veel Nederlandse spelers niet lukt - dan zit er vaak nog handel tussen. Daarom gaan we ook de komkommers, aardbeien en de tomaten van de Nederlandse kwekerijen zelf de afzet verzorgen."

In Duitsland breidt Pieter de kwekerij momenteel verder uit. In december gaan de nieuwe planten de kas in en volgend jaar worden er niet meer alleen tomaten, maar ook paprika's geteeld op het complex. De groenten uit de kas gaan onder het merk Luther de markt op. De Nederlandse producten krijgen die titel niet. "Dat is Hollands product." Duitsland zal de belangrijkste doelmarkt zijn.

Dat hij geen gebruik meer kan maken van GMO-subsidies, maakt Pieter niet uit. "In Nederland bouwen we niet en in Duitsland zijn we nooit aangesloten geweest bij een erkende vereniging, en kunnen we dus ook geen GMO gebruiken. Het beperkt je ook in handelingsvrijheid naar de markt toe. De vrijheid van ondernemen is voor ons belangrijker."

Voor meer informatie:
Van Gog Kwekerijen
www.vangogkwekerijen.nlPublicatiedatum: 29-9-2017
Auteur: Arlette Sijmonsma
Copyright: www.agf.nl

  

Reacties:


Pieter en Marion, gefeliciteerd met deze stap en veel succes!
Huub Welles, Agro & Retail Desk, Oss (email) - 29-9-2017 14:23:00


Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: