Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Sjan van Gorsel, Reijnpack:

"Stabiel prijsniveau witlof, roodlof blijft nicheproduct"

Tholen - Het prijsniveau voor witlof is de laatste weken redelijk stabiel, vertelt Sjan van Gorsel van Reijnpack uit Sint-Philipsland. "De prijs voor "kaal product" schommelt tussen de € 0,80 en € 1,30. Deze prijzen heb je ook echt wel nodig want de wortels die je nu verwerkt, zitten al een jaar in de koeling en zijn dus duur. Ook krijg je meer uitval naar mate dat de wortels langer in de koeling zitten en de productie loopt langzaam maar zeker terug."
Kwetsbaar

Witlof wordt in grote delen van Noord-Europa geteeld. Productielanden zijn Nederland, België, Frankrijk, Duitsland, Zwitserland en Polen. Reijnpack onderscheidt zich in de markt door verpakte witlof onder het eigen merk MasterClass te leveren. "Witlof is een kwetsbaar product. We kunnen de oogst direct vanuit de trekbakken verpakken en daarmee de handling zoveel mogelijk beperken. Dat komt de kwaliteit en houdbaarheid ten goede", vertelt Sjan. "We leveren ons witlof aan diverse exporteurs die de Europese markt bedienen. Het voornaamste afzetgebied is toch wel Italië. Een relatief klein deel van ons witlof blijft in Nederland. In de markt proberen we ons te onderscheiden door kwaliteit en leveringszekerheid. En dat valt niet altijd mee als je niet aangesloten bent bij een coöperatie. Ook onderscheiden we ons door de verschillende mogelijkheden van verpakken: schaaltjes, flowpack en incidenteel los in dozen."Roodlof
Sinds een klein jaar telen we ook roodlof. Dat is en blijft een nicheproduct, schat Sjan in. "De teelt is in combinatie met witlof moeilijker en het volume dat je nodig hebt is lastig in te plannen omdat de vraag vaak grillig is. Je moet de vraag drie weken van te voren inschatten omdat het zo lang duurt voordat de roodlof goed is." Een voordeel van roodlof is dat het goed houdbaar is, nog beter dan witlof, zeker in verpakte vorm. Om zich in de roodlofmarkt te onderscheiden, heeft Reijnpack er namelijk voor gekozen om dit verpakt te doen. Daarmee hebben we een uniek product in de markt en zitten we de collega's die roodlof doen niet in de weg", besluit Sjan.

Voor meer informatie:
Reijnpack BV
Kwekerijweg 8
4675 PZ Sint-Philipsland
Tel: 0167-573148
Fax: 0167-572299
info@reijnpack.nl
www.reijnpack.nlPublicatiedatum: 7-9-2017
Auteur: Marjet Lubbers
Copyright: www.agf.nl

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: