Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Begeleidingscommissie Milieukeur Plantaardige producten bijeen

De sterk toegenomen vraag van retailers naar Milieukeur gecertificeerde plantaardige producten zet een snel groeiend aantal teelt- en handelsbedrijven aan het werk met de Milieukeur criteria. Dat vraagt de nodige inspanning en aanpassingen in de bedrijfsvoering van telers.

Vanuit de belangenorganisatie voor handelsbedrijven en telersverenigingen, het GroentenFruit Huis, is een voorstel neergelegd om de Milieukeur criteria voor AGF te vernieuwen en daarmee certificering voor een grote groep telers werkbaarder te maken. Daarnaast zijn ook van telers, telerorganisaties en andere stakeholders input en wijzigingsverzoeken ontvangen.

SMK is nu bezig deze voorstellen en verzoeken te verwerken in een vernieuwd concept certificatieschema voor alle plantaardige producten. Uitgangspunt van SMK hierbij is dat het huidige ambitieniveau van Milieukeur minimaal gehandhaafd blijft. Dit schema gaat in per 1-1-2018.

Een breed samengestelde Begeleidingscommissie komt op maandag 4 september voor de eerste keer bijeen om het nieuwe conceptvoorstel voor het certificatieschema Milieukeur Plantaardige producten 2018 te bespreken. Op 2 oktober is een tweede bijeenkomst gepland; mogelijk volgt nog een derde.


Voor meer informatie:
www.milieukeur.nl


Publicatiedatum: 1-9-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: