Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Misvormde groenten succes in Brooklyn, NY

Goede groenten hoeven er niet mooi uit te zien. Een 'lelijk' product kan net zo lekker zijn. Dit laat Gotham Greens zien met hun 'Ugly Greens' actie. Wat ooit als onverkoopbare producten werd beschouwd, werd door het personeel op het werk of thuis lekker opgegeten. CEO Viraj Puri zegt dat ze beseften dat ze door ze te verkopen de aandacht op voedselverspilling konden vestigen. "De voedselverspilling in dit land is enorm. Het NRDC schat dat tot 50% versproduct wordt weggegooid tussen boer en bord." Ze hopen mensen te laten zien dat minder mooie groenten net zo voedzaam, vers en lokaal kunnen zijn ondanks hun cosmetische gebreken om zo een kleine rol te spelen bij de vermindering van voedselverspilling.Voedselverspilling om cosmetische redenen
Voedselverspilling is iets waar alle winkeliers en telers rekening mee moeten houden. Puri zegt dat in de VS jaarlijks meer dan 70 miljard pond voedsel wordt weggegooid, zo'n 250 pond per persoon. "Veel van wat wordt weggegooid is puur om cosmetische redenen of als gevolg van het transport over lange afstanden. Dit heeft een negatieve invloed op telers, de detailhandel en uiteindelijk de consument. "Het veranderen van de voorkeuren van de consument ten aanzien van minder mooie groenten en fruit is een bijkomende manier om dit probleem aan te pakken. Puri en zijn team zijn blij dat ze veel positieve feedback hebben ontvangen over Gotham's bescheiden initiatief.  

Momenteel produceert het bedrijf een tiental soorten bladgroenten, rucola en basilicum. Het aanbod is volgens Puri erg sterk: "We kunnen jaarrond betrouwbaar en consistent groenten leveren aan onze klanten."Jaarronde productie
Volgens Puri wordt het stedelijke landbouwmodel van Gotham Greens gewaardeerd door chefs en winkeliers. "We telen jaarrond hoogwaardige streekproducten in hightech, klimaatgecontroleerde kassen. Dat betekent dat we zelfs in hartje winter verse producten aan kunnen bieden aan onze klanten – supermarkten, restaurants, cateraars – binnen een paar uur na de oogst." De gewassen zijn vrij van gewasbeschermingsproducten en worden geteeld met ecologisch duurzame methoden in 100% schone, door elektriciteit aangedreven kassen. Hierdoor is precisieplantvoeding mogelijk en worden er optimale teeltomstandigheden gecreëerd voor de planten. Door de toepassing van hydrocultuur gebruiken ze ook minder middelen dan traditionele landbouwpraktijken, bijvoorbeeld een tiende van de hoeveelheid water en is er ook geen afvalwater.

Er kan een uitbreiding in het verschiet liggen. Gotham Greens heeft verschillende nieuwe projecten gepland die de stedelijke landbouw naar andere steden in de VS en andere landen zouden kunnen brengen. Hier hopen ze in de komende maanden meer informatie over te hebben.

Voor meer informatie:
Viraj Puri
Gotham Greens


Publicatiedatum: 11-8-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: