Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Hans van Luijk, Van Nature:

"Vooralsnog een heel gewoon glasgroentenjaar"

Tholen - "Het is tot op heden een heel gewoon jaar voor de glasgroenten. Zoals altijd zijn er producten die het beter of minder doen, maar over de hele linie gaat het niet heel goed of heel slecht", constateert directeur Hans van Luijk van telersvereniging Van Nature. "We hebben te maken met vrij hoge producties. Er zijn wat signalen dat er meer vraag komt vanuit Zuid-Europa en ik verwacht niet dat er markten helemaal wegvallen."

"De prijzen van de trostomaten zijn matig. Tot nu toe was de situatie nog niet eens heel slecht, maar dit moet niet te lang voortduren. De producties zijn allemaal hoog. Troscherrytomaten hebben een moeilijke start gehad, maar die afzet verloopt nu wat beter en ook de afzet van losse tomaten verloopt redelijk, al vereisen die wel een specifieke klantengroep", zegt Hans.

"De afzet van de komkommers verloopt redelijk. Vorig jaar hadden we gedurende de zomer hele goede weken in de komkommers en het is de vraag of we die gaan evenaren, maar de afzet verloopt nu aardig goed. De aanvoer vanuit Zuid-Europa is aan het afnemen en ook de Nederlandse producties lopen terug in verband met de teeltwisselingen", vertelt Hans.

"Ook voor aubergines hebben we tot nu toe een redelijk positief seizoen. Dat gold ook lange tijd voor paprika's, maar die zijn nu - geel voorop - fors gedaald. Lange tijd heeft Spanje zelf product gehad, hopelijk gaan ze nu naar onze paprika's vragen. Op de eerste proefzendingen naar China is positief gereageerd. Nu kunnen de reguliere bestellingen gaan plaatsvinden, dus er breken voor ons China project spannende tijden aan", besluit Hans.

www.nature.nl

Publicatiedatum: 7-7-2017
Auteur: Izak Heijboer
Copyright: www.agf.nl

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: