Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Online cursus Mushrooms deelt kennis met internationale markt

Nederland heeft veel kennis over de champignonteelt. De internationale markt kijkt graag naar ons als het gaat om expertise op het gebied van teelt, oogstactiviteiten, gewasbescherming, certificering, bedrijfsvoering en winstoptimalisatie. Om deze kennis actief naar die internationale markt te brengen starten HAS Hogeschool en Delphy met de nieuwe online cursus (SPOC) Mushrooms. En juist omdat deze cursus online wordt aangeboden, kunnen mensen van over de hele wereld deelnemen.

SPOC betekent Small Private Online Course: de cursus wordt gegeven in een eigen online omgeving. "De cursus is bedoeld voor iedereen die meer over bovenstaande onderwerpen binnen de champignonteelt wil weten", vertelt adviseur Anouk van Rossum van HAS Hogeschool. "De insteek is praktisch en er wordt gebruikt gemaakt van verschillende werkvormen, van filmpjes en korte artikelen tot praktijkopdrachten en interactie met elkaar en docenten."

Twee partijen die elkaar versterken
HAS Hogeschool en Delphy werken al langer samen. Zo bieden de twee partijen samen de cursus Telen met Licht aan en lopen er enkele onderzoeksprojecten in het voltijdonderwijs. Deze nieuwe cursus is een volgende stap in deze samenwerking. Van Rossum: "Delphy treedt binnen de cursus op als inhoudsdeskundige op het gebied van champignonteelt. HAS Hogeschool neemt het onderwijs zelf en de bedrijfseconomische kant van het inhoudelijke verhaal voor haar rekening. Zo versterken we elkaar ook binnen deze nieuwe cursus."

Unieke cursus
"Deze SPOC is uniek omdat deelnemers hun eigen teeltgrafieken en -figuren kunnen inbrengen en deze vervolgens tijdens de cursus in overleg met de docent waar nodig verbeteren", zegt Jan Gielen, manager/adviseur paddenstoelen van Delphy. "De cursus sluit nauw aan bij de internationale kennis behoefte in de champignonteelt en is uitermate geschikt als basis voor eenieder die hierin werkzaam is, zowel medewerkers van teeltbedrijven als ook toeleveranciers."

Activiteiten op gebied van champignons

Delphy verzorgt cursussen en (bij)scholingen voor beginners en gevorderden op het gebied van composteren en teelt. Ook verzorgt het bedrijf de bekende Vakschool Champignonteelt. Daarnaast worden steeds vaker themacursussen of trainingen op specifieke vakgebieden binnen de teelt gegeven. Voor HAS Hogeschool is het de eerste cursus voor het bedrijfsleven die specifiek gericht is op champignons. Het onderwerp is de instelling echter niet vreemd: in de voltijdopleidingen Tuinbouw en akkerbouw en Bedrijfskunde en agribusiness komt het onderwerp regelmatig aan de orde. Daarnaast is HAS Hogeschool betrokken bij de ontwikkeling van Mushroom Valley, een gloednieuw platform van 16 champignonbedrijven en drie onderwijsinstellingen die door het bundelen van hun krachten de champignonsector in Noord-Limburg economisch willen versterken.

Klik hier voor meer informatie over de cursus.
Publicatiedatum: