Microgroenten zijn jonge groentenplanten die 10 tot 20 dagen na het zaaien al geoogst kunnen worden, wanneer de eerste blaadjes zich ontwikkeld hebben. Momenteel bestaat het assortiment uit rodekoolkers, roze en rode radijskers, rucolakers, waterkers en mosterdkers.
"De rode radijskers heeft een stevige wortels, wit-paarse stelen en rood-paarse blaadjes. De groente is geschikt voor het bereiden van salades, broodjes en roerbakgerechten en heeft een pikante smaak en knapperige structuur. Dankzij zijn kleur is het product ideaal als garnering," legt directeur Andrea Farnedi uit.
Roze radijskers is rijk aan voedingsstoffen zoals vitaminen, enzymen en spoorelementen. De groente heeft een knapperige textuur, stevige wortels, wit-paarse stelen en groene blaadjes. Met de zaden kunnen microgroenten geteeld worden die rijk zijn aan vitaminen en geschikt zijn voor de bereiding van onder meer voorgerechten. De groente bevordert de spijsvertering en stofwisseling en bevat de vitaminen B1, B2 en C.
"Rodekoolkers is duidelijk herkenbaar, licht verteerbaar en erg lekker. Naast dat deze groente rijk is aan de vitaminen A, B1, B2, B3, C en minerale zouten zoals calcium en zwavel, bevat hij ook ijzer, mangaan en zink.
Rucolakers heeft een verfijnde maar toch uitgesproken smaak en laat zich daarom goed combineren met kazen.
Voor de producten heeft Vivo opvallende en praktische verpakkingen ontwikkeld, gericht op zowel professionals als retailers.
Contact:
Vivo Soc. Coop. Agr.
Via Cervese 4385
47522 Cesena (FC)
Tel.: (+39) 0547 322117
Fax: (+39) 0547 632838
Email: info@germoglivivo.it
Web: www.germoglivivo.it