Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Kees Jansen van Gebroeders Jansen:

“Spaanse prei gaat onze prijs bepalen”

Tholen – Het seizoen voor winterprei is bijna voorbij. Watnu van het land afkomt, wordt opgeslagen in koelcellen tot de eerste zomerpreiweer beschikbaar is (rond 15 juni). Naar verwachting gaan de prijzen de komendetijd oplopen, maar dat is ook afhankelijk van de oogst in Spanje. Er komt eenspannende periode aan. "Momenteel ligt de prijs rond de 40 cent, terwijl deprijs in deze tijd toch rond 50 cent hoort te zitten", zegt Kees Jansen vanGebroeders Jansen uit Etten-Leur. "In mei komt ook Spaanse prei op de markt,die gaat onze prijs bepalen."


De winterpreiprijzen in Nederland liggen dus niet op hetgewenste niveau. Begin 2017 waren de prijzen fors en lagen rond de 1,10 – 1,20euro met zelfs uitschieters naar 1,50 euro. "Deze hoge prijzen jaagden deklanten haast weg", vertelt Kees. "Daarna zakte de prijs af naar90 cent. In maart zakte de prijs plots in elkaar tot 15 cent op de veiling. Na eenrustige periode trekt het nu weer aan. Je kunt wel stellen dat het een extreemprei-jaar geweest is."

Teelt-en verpakkingsbedrijf Gebroeders Jansen B.V.
Naaldstraat 1
4873 LZ Etten-Leur
T: 0031(0)765264397
info@jansenprei.nl