Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Overaanbod bloemkool op Britse markt

Het huidige zachte lenteweer heeft ook gevolgen voor de AGF-sector. "Als gevolg van het milde weer is er momenteel een grote aanvoer van bloemkool. Het vooruitzicht dat de temperatuur weer gaat dalen, zal echter voor verandering op de markt zorgen," legt Cameron Gillespie van Lincolnshire Field Products uit.


"Over het algemeen daalt de vraag wanneer het warmer weer is, omdat mensen dan vaker voor sla in plaats van kool kiezen." Momenteel zijn er veel aanbiedingen in supermarkten hoewel de prijzen toch al laag zijn. Cameron legt uit dat het soms beter is om iets te verdienen dan helemaal niets. Er is ook importbloemkool op de markt maar consumenten kiezen doorgaans toch voor product van eigen bodem. 

De Britse bloemkoolaanvoer betreft momenteel winterrassen en over een paar maanden zullen de eerste volumes zomerrassen op de markt komen. "Het komt wel vaker voor dat er een overvloedige aanvoer is en je meer product hebt dan nodig. Dat is het moment waarop je alle kansen moet benutten die zich aandienen," aldus Cameron.
 
Voor meer informatie:
Cameron Gillespie
Lincolnshire Field Products
Tel: +44 1775 720709
Email: cameron.gillespie@lincsfp.com
http://www.lincsfp.com/


Publicatiedatum: 14-4-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: