Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Rheinland: vroege start van het rabarberseizoen

Rabarber is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot een trend. Precies op tijd voor de start van het voorjaar zijn nu de eerste verse rabarberstengels uit de volle grond van telerscoöperatie Landgard in de Duitse handel verkrijgbaar.

De telerscoöperatie is op 21 maart in het Rheinland, de Duitse hoofdteeltregio voor rabarber, met de oogst van rabarber uit de volle grond begonnen. Labinot Elshani van Landgard: "Daarmee kunnen we onze klanten dankzij de koude winter en de voor rabarber gunstige weersomstandigheden van de afgelopen weken, meer dan een week eerder dan vorig jaar de eerste verse rabarber uit het Rheinland aanbieden. Met het oog op de aanhoudende rabarbertrend hebben we in de afgelopen jaren onze teelthoeveelheid continu vergroot. Ook voor seizoen 2017 zijn de vooruitzichten hier in Duitsland wat betreft de te verwachten hoeveelheid en kwaliteit goed.

Rabarber uit het Rheinland als exporthit
In het Rheinland zijn er alleen al 30 Landgard-telers die op circa 250 hectare rabarber telen. Daarmee is Landgard één van de grootste Duitse rabarberaanbieders. De telerscoöperatie levert haar rabarber niet alleen aan de Duitse markt. De voorjaarsgroente is bij Landgard namelijk ook een exporthit en gaat onder andere naar klanten in Engeland, Frankrijk, Oostenrijk, Scandinavië en Zwitserland.

Circa 90 procent van de rabarberoogst uit vervroegde teelt en teelt in de volle grond komt als vers product in de handel. De rest wordt industrieel verwerkt, waarbij de conservenproductie en de sapwinning in de afgelopen jaren steeds belangrijker zijn geworden.
Publicatiedatum: