Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

10% minder paddenstoelen in Thüringen geteeld

Bedrijven in Thüringen, die over een productieoppervlakte voor consumptiepaddenstoelen van minimaal 1.000 m2 beschikten, hebben in het afgelopen jaar in totaal op bijna 6.000 m2 paddenstoelen geteeld.

Doordat dit productieoppervlak meerdere keren gebruikt werd, teelde men in 2016 volgens cijfers van het Bureau voor de Statistiek van de deelstaat op in totaal 77.000 m2 1.900 ton champignons. Net als in de voorgaande jaren werden er naast champignons geen andere consumptiepaddenstoelen (zoals bijvoorbeeld oesterzwammen of shiitakes) geproduceerd. Er werd uitsluitend op conventionele wijze geteeld. Het areaal bleef ten opzichte van 2015 constant. De champignonoogst lag in 2016 zo'n 200 ton c.q. 10 procent onder het resultaat van het voorgaande jaar.

Bij een verpakkingsgrootte van 500 gram stonden er in het afgelopen jaar puur rekenkundig gezien drie schaaltjes champignons uit lokale productie voor ieder huishouden in Thüringen ter beschikking. In totaal teelde men in Duitsland in het afgelopen jaar 72.100 ton consumptiepaddenstoelen, waarvan 70.600 ton champignons. Het aandeel van Thüringen aan de totale Duitse champignonproductie bedroeg 3 procent.

Publicatiedatum: