Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Unica Group verdubbelt aspergevolume dankzij SCA Europeos

Unica Group heeft onlangs een overeenkomst getekend waardoor de in Cadiz gevestigde coöperatie SCA Europeos lid van de groep wordt. SCA Europeos bestaat uit meer dan 600 teeltpartners en omvat ongeveer 300 hectare waarop asperges worden geproduceerd. De coöperatie produceert per jaar ongeveer 500 ton asperges, 4.500 ton aan granen, 1,2 miljoen liter olijfolie en 6,5 miljoen kilo olijven. In september 2016 is de Unica Group zelf lid geworden van Grupo AN.

Unica Group produceerde en vermarktte al asperges voordat SCA Europeos zich bij de groep aansloot. Deze asperges waren afkomstig uit de regio Vega de Granada. Nu er wordt samengewerkt met SCA Europeos wordt het productievolume van de asperges voor het Unica-merk verdubbeld tot zo'n 800 ton.

"We zoeken naar de best mogelijke service voor onze grote retailklanten en we denken dat we die beter van dienst kunnen zijn met meer aanbod," zegt Diego Calderón van Unica Group.

"De asperge is een product waar in Europa volgens onze klanten steeds meer vraag naar is. Het is daarnaast ook een erg lucratief product. Hoewel de volumes niet zo groot zijn als bij andere soorten AGF, is de omzet die met asperges kan worden gedraaid erg interessant."

Nu SCA Europeos bij Unica Group is aangesloten, kan ook de nieuwe coöperatie gebruik maken van de voordelen van het samenwerken met Grupo AN. Grupo AN is een zogeheten Priority Associative Entity (EAP). Dit betekent dat Grupo AN meer mogelijkheden biedt voor investering, marketing, training, onderzoek en ontwikkeling, etc.

"Unica Group blijft met een jaarlijkse groei van 20% een volledig open en solidair project," aldus Diego Calderón.

Voor meer informatie:
Diego Calderón
Unica Group
T: +34 950 181 500
dcalderon@unicagroup.es
www.unicagroup.es
Publicatiedatum: