Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Duitse Landbouwminister Schmidt plant 20% meer biolandbouw

Twintig procent biologische landbouw is een belangrijke mijlpaal op de weg naar een landbouwsector, die geschikt is voor de toekomst. Het 20 procent doel wordt nagestreefd door de Duitse Bondsregering in haar duurzaamheidsstrategie. De Duitse minister van Landbouw Christian Schmidt besprak onlangs in Fulda met de 180 gedelegeerden van 7.000 Bioland telers hoe dit doel zo snel mogelijk bereikt kan worden. Christian Schmidt: "Met de toekomststrategie biologische landbouw willen we het voor landbouwbedrijven in Duitsland makkelijker maken om over te stappen op biologische landbouw. Bovendien willen we het doel dat er op 20 procent van het Duitse landbouwareaal biologisch geteeld wordt nog tijdens mijn ambtsperiode bereiken."

Overstappen op biologische landbouw zou 40.000 landbouwbedrijven een toekomstperspectief kunnen geven. Twee miljoen hectare extra aan biologisch landbouwareaal levert de maatschappij een meerwaarde voor dierenwelzijn, biodiversiteit en klimaatbescherming. Bioland voorzitter Jan Plagge: "De toekomststrategie is een goed begin. De biologische landbouw biedt in Duitsland nog een groot potentieel voor een milieuvriendelijkere en duurzamere landbouwsector."

In de debatten tussen de Bioland gedelegeerden en minister Christian Schmidt uitten de gedelegeerden opnieuw hun onbegrip over de revisie van de biologische landbouwverordening van de EU, die men tegen de wil van de gehele sector in door wil gaan voeren. Als centraal punt gaven de Bioland gedelegeerden de minister de goede raad mee om nu de juiste weg te kiezen en de revisie te stoppen.
Publicatiedatum: