Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Tradiro viert tienjarig jubileum

Tholen - In 2007 geleden constateerden Telersvereniging Prominent en Plantenkwekerij Vreugdenhil dat het een stuk efficiŽnter, sneller en professioneler zou zijn om de arbeid en verloning uit te besteden. Uitzendbureau Tradiro was al snel een feit. Afgelopen vrijdag vierde het bedrijf het tienjarig jubileum.

Polen
Nog even flink uitpakken voor het hoogseizoen losbarst. Afgelopen vrijdag vierde uitzendbureau Tradiro het tienjarig jubileum met klanten en relaties. Over een paar weken moet er immers weer hard gewerkt worden. "Tomaten zijn nog steeds ons belangrijkste product", vertelt Peet Grootscholten van Tradiro. "We doen ook flink wat in aubergines, orchideeŽn en potplanten en onze werknemers zjin actief bij verpakkings- en constructiebedrijven, maar trostomaten blijven het belangrijkste. Daardoor duurt het hoogseizoen bij ons van april tot oktober."Deze weken komen er dan ook weer flink wat werknemers naar Nederland afgereisd. Ze kunnen kiezen voor huisvesting door Tradiro. "We hebben verschillende huizen en ook een grotere woonfaciliteit, waar 130 mensen kunnen wonen. We zien dat werknemers die net vanuit het buitenland komen, hier veel interesse in hebben. We zoeken een locatie die zo dicht mogelijk bij het werk ligt en zorgen voor vervoer. Als ze hier langer zijn, gaan ze vaker op zoek naar een eigen woonplaats."

De groep is grotendeels afkomstig uit Polen, maar ook uit Hongarije, RoemeniŽ en Letland komen werknemers. Ook daar heeft Tradiro wervingskantoren. "We zien ook dat het beter gaat met de Poolse economie. Voorheen kwamen er ook werknemers met een heel andere opleiding alsnog in de Nederlandse tuinbouw terecht. Nu kunnen ze in Polen makkelijker werk vinden en dan komen ze niet naar Nederland. Er blijft voldoende animo om in Nederland te werken, maar we willen ook de kwaliteit van de werknemers hoog kunnen houden. Het is voor ondernemers belangrijk om te werken met gemotiveerd personeel. Het meeste werk draait ten slotte om productie. Er moet wel een bepaalde snelheid inkomen."Groei
Het hoogseizoen voor Tradiro duurt dan wel voor april tot en met oktober, maar doordat het bedrijf meegroeit met de sector verandert het seizoen mee. "Steeds meer telers gaan belichten. Daardoor is er jaarrond arbeid nodig. Dat is voor ons natuurlijk een voordeel, want daar komt een stukje groei vandaan." En dat is niet de enige groei. Ook de opkomst van payroll speelt mee. "Als we bij een teler komen voor het uitzendwerk, doen we dikwijls ook de payroll. De scholieren regelen ze zelf, maar wij regelen de verloning. Wij hebben hier verloningsspecialisten zitten die de hele dag niet anders doen. Het gaat het niet alleen sneller en makkelijker, maar is het meestal ook nog goedkoper dan wanneer een bedrijf het zelf oppakt." Die overtuiging Ė doen waar je goed in bent Ė stond bij de oprichting van het bedrijf centraal en blijft tien jaar later ook werken voor het bedrijf. "Een teler is gespecialiseerd in het telen van tomaten, paprika's, komkommers, planten Ė noem maar op. Daar moeten ze op kunnen blijven focussen."

Voor meer informatie:
Uitzendburo Tradiro BV
James Wattweg 20
3133 KK Vlaardingen
T 010-2341441
F 010-4604877
E info@tradiro.nl
W www.tradiro.nl


Publicatiedatum: 20-3-2017
Auteur: Arlette Sijmonsma
Copyright: www.agf.nl

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: