Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Waitrose gaat jaarrond Britse sla aanbieden

De Britse supermarktketen Waitrose gaat jaarrond Britse sla telen. Het nieuwe en innovatieve teeltsysteem is een Britse primeur. De ontwikkeling ervan is in 2014 begonnen.

De bladeren worden geteeld in een kas van 1,5 hectare die de modernste energieproductiesystemen gebruikt voor een efficiŽnte LED-verlichting, verwarming en bewatering, waardoor de milieubelasting wordt beperkt, en die alleen gebruikt wordt om natuurlijk licht en natuurlijke warmte aan te vullen. Onder deze omstandigheden duurt het maar 35-40 dagen om de sla te telen, in vergelijking met maximaal 6 weken voor vollegrondssla, waardoor de oogst in 12 maanden bijna drie keer hoger is. De beschermde omgeving in de kas helpt ook om insecten, plagen en ziekten te verminderen en daarmee het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen en verspilling. Door de kortere reisafstanden is de sla verser wanneer het de klanten bereikt.De eerste salade die vanuit de unieke kas in Evesham, Worcestershire zal worden geproduceerd is de zak met Britse snijbiet en sla van Waitrose die in februari werd gelanceerd. Waitrose zal dit jaar de eerste supermarkt zijn die een zak met Brits geteelde sla introduceert, die drie maanden eerder beschikbaar zal zijn dan het gebruikelijke mei tot oktober seizoen.

De recente weerstoestanden in Europa die de levering van versproduct naar het Verenigd Koninkrijk hebben bemoeilijkt maakt deze innovatie nog belangrijker, om voor een constant Brits aanbod slasoorten te zorgen.

Hoofd versproduct bij Waitrose, Nicola Waller: "Deze lancering is een gevolg van onze langetermijnplanning en het is geweldig om onze eerste Britse salade zo vroeg in het seizoen op de schappen te zien. Het ontwikkelen van deze innovatieve nieuwe manier om slasoorten te telen betekent dat we jaarrond uit het Verenigd Koninkrijk sla kunnen halen, waarmee we een stapje verder gaan bij de ondersteuning van de Britse landbouw."

De slasoorten zijn zorgvuldig geselecteerd om een consistente en hoge kwaliteit smaak, textuur en bladgrootte te garanderen. Verder worden de slasoorten geteeld volgens LEAF Marque normen, door telers die voor het milieu zorgen.

Volgens Waitrose zal de slabladeren £1,99 kosten, evenveel als Spaanse vollegrondsproducten.

Voor meer informatie:
Jo Maish
Email: jo.maish@waitrose.co.uk

Publicatiedatum: 10-3-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: