Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Andrzej Mierzejewski, Cool Fruit

Poolse groene asperges zijn vroeg dit jaar

De Poolse groentenproducent Cool Fruit heeft goede vooruitzichten voor het komende aspergeseizoen, dat aan het einde van de maand aan zal vangen tussen omstreeks 23 en 28 maart."Uiteraard is niet te voorspellen wat het weer de komende weken zal brengen maar tot op heden verloopt alles naar wens. Het kan in deze tijd van het jaar aardig koud worden in Polen maar de temperaturen zijn momenteel gematigd met een gemiddelde dagtemperatuur tussen de 8 tot 10 graden en een nachttemperatuur van rond het vriespunt. Dit valt zeker niet tegen begin maart en we hopen van harte dat we geen echte kou meer krijgen want de asperge blijft nu eenmaal een kwetsbaar gewas," vertelt Andrzej Mierzejewski van Cool Fruit.

Dit jaar heeft Cool Fruit voor het eerst op twee hectare groene asperges onder folie geteeld in de hoop de productie en kwaliteit te verhogen."Door folie toe te passen, zullen we een maand eerder dan gebruikelijk kunnen oogsten en verwachten we grotere volumes eerste keus asperges met weinig tweede keus exemplaren. Als de teelt onder folie goed uitpakt, dan zullen we dit zeker op een groter areaal toe gaan passen. Volgend jaar mogelijk op zo'n 4 tot 5 hectare," aldus Andrzej.

"Ik heb gehoord dat de kwaliteit van Spaanse asperges dit seizoen aangetast is door de hevige regenval van de laatste maanden. Ik heb geen idee wat de prijzen zullen zijn wanneer onze asperges op de markt komen maar ik denk dat het sowieso gunstig is om ze zo snel mogelijk te vermarkten."Voor meer informatie:
Andrzej Mierzejewski
Cool Fruit
Tel: +48 795522476+48
Email: andrzej@coolfruit.pl
www.coolfruit.pl

Publicatiedatum: 13-3-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: