Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Spaanse spitskoolproductie laatste 5 jaar verdubbeld

In het Spaanse Granada groeit de spitskoolproductie gestaag, mede dankzij de ideale weersomstandigheden voor de teelt van dit gewas in de regio Motril. 95% van de in dit gebied geproduceerde spitskool wordt op biologische wijze geteeld.
"Het productievolume is verdubbeld ten opzichte van vijf jaar geleden," laat Javier Chamorro weten, commercieel directeur van Bio Montaña. Doordat het areaal is uitgebreid, is het mogelijk geworden om ons product internationaal te vermarkten. Daarnaast wint spitskool terrein ten koste van andere koolsoorten, zoals savooiekool, wat te danken is aan de verbetering van de smaak en kwaliteit van het product.

"100% van Bio Moñtana's productie is bestemd voor de Europese markt," vervolgt Chamorro. Het product is het meest in trek in Frankrijk, Nederland, België, Oostenrijk, Duitsland, Scandinavië en het Verenigd Koninkrijk. In de zomer en herfst wordt er ook in Midden-Europa spitskool geproduceerd waarna het product opgeslagen wordt. In Spanje is dit niet het geval en de spitskool komt op de markt in een periode dat de Europese voorraden uitgeput zijn. Zodoende is er nauwelijks concurrentie en geen overlap in seizoenen. 

Voor meer informatie:
Javier Chamorro / Job van den Berg
Bio Montaña
Tel. +34 958 956 052

Publicatiedatum: 1-3-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: