Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Noorse importeur

'Spaanse zakenpartners boden zekerheid tijdens groentencrisis'

Een grote Noorse importeur laat weten dat zijn land niet zo zwaar heeft geleden onder de Spaanse groentecrisis dan andere landen en dat de aanvoer en prijzen zich lijken te stabiliseren.

"We hebben voldoende groenten op voorraad zoals courgettes, ijsbergsla, broccoli en bloemkool uit Spanje. De prijzen zijn de laatste twee weken flink gedaald en de volumes zijn weer op peil. Ik denk dat dit te danken is aan onze goede banden met onze Spaanse partners. We kopen jaarrond bij hen in en zij doen er alles aan om ons te ontzien wanneer er problemen met de aanvoer zijn, zoals in januari en februari het geval was," zo geeft de handelaar aan.

De importeur legt uit dat hij inmiddels van alle Spaanse groenten voorzien is en dat de zaken er veel beter voor staan dan vorige maand." De prijzen zijn flink gedaald maar liggen nog wel iets hoger dan wat normaal is in deze tijd van het jaar. "In januari waren de prijzen belachelijk hoog. Gelukkig is dat nu niet meer het geval. Het is nu nog niet bekend wat voor gevolgen de situatie in Spanje voor het verdere verloop van het seizoen zal hebben."

"Uit berichten uit Groot-Brittanniƫ, Zweden en Denemarken valt op te maken dat er grote problemen met de aanvoer zijn. Dankzij onze goede zakenrelaties is dat in Noorwegen gelukkig niet het geval. Wanneer men bij veel verschillende handelaren inkoopt, zullen deze minder snel geneigd zijn te helpen als dat nodig is. Het gaat niet alleen over wie de grootste orders plaats maar ook over betrouwbaarheid. Als je dag in dag uit zaken met elkaar doet, weet je wat je aan elkaar hebt. Onze Spaanse leveranciers hebben ervoor gezorgd dat wij als eersten bevoorraad werden," zo besluit de zakenman tevreden.

Publicatiedatum: