Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Eerste indoor farm GlobalGAP-gecertificeerd

Een wereldpremière voor de stadslandbouw: het onafhankelijke keuringsinstituut SGS heeft voor het eerst een exploitant van indoor farms met de kwaliteitsstandaard GlobalGAP gecertificeerd. Het Berlijnse bedrijf INFARM ontwikkelt en exploiteert binnenkassen voor supermarkten. Met de nieuwe technologie worden kruiden, bladgroenten en sla direct daar geteeld en geoogst waar de consumenten levensmiddelen kopen: direct in de supermarkt. In de gesloten systemen worden de planten geautomatiseerd van licht, voedingsstoffen en water voorzien. De eerste 'instore farms' zijn in filialen van Metro Cash & Carry in Berlijn en Makro in Antwerpen in gebruik genomen.


Foto: Metro

De certificering door SGS is een belangrijke stap voor de ontwikkelaars. Het bevestigt dat de indoor farms volgens de juiste landbouwpraktijk gebruikt worden en dat een onafhankelijk controleur er toezicht op houdt. Veel supermarkten eisen van hun leveranciers uit de landbouw, tuinbouw en aquacultuur een geldig GlobalGAP-certificaat voordat zij diens producten in het assortiment opnemen. SGS overhandigde het certificaat officieel aan INFARM op de Fruit Logistica in Berlijn van dit jaar.
Publicatiedatum: