Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Rusland krijgt vollegronds Shiitake kwekerij

Nadat hij met zijn businessplan in de prijzen viel voor landontwikkeling in het kader van het zogenaamde 'Verre Oosten' project, besloot Artem Degtyarev de eerste Russische paddenstoelenkwekerijen in een bos te beginnen.Degtyarev legt uit dat Shiitake paddenstoelen vanwege hun vele gezonde eigenschappen goede marktkansen bieden. In Rusland groeit de paddenstoel van nature op Mongoolse eiken en Amur lindebomen. In 2016 lanceerde de Russische overheid een programma waarbij burgers in aanmerking konden komen voor een hectare gratis land in het Russische district het Verre Oosten wanneer zij hier een economische activiteit zouden ondernemen.

"In deze streek kan Shiitake vollegronds geteeld worden zodat er weinig investeringen nodig zijn om een grote kwekerij te starten," vervolgt Degtyarev. "De hoge luchtvochtigheid in de Russische bossen is ideaal voor de teelt van deze paddenstoel."

Degtyarev wil zijn paddenstoelen zowel als voedingsmiddel en farmaceutisch product gaan vermarkten. Vanuit Azië is er al veel belangstelling getoond voor zijn plannen. Uit de eerste berekeningen blijkt dat Degtyarev na vier jaar de eerste inkomsten uit zijn onderneming zal kunnen verwachten.

Publicatiedatum: 1-2-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: