Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Tesco lanceert Perfectly Imperfect groenten en fruit

Tesco heeft bekendgemaakt dat vijftig winkels in Centraal-Europa een nieuwe productlijn zullen introduceren voor een proefperiode. De naam van de productlijn is Perfectly Imperfect.

Dit houdt in dat er groenten en fruit verkocht zullen worden die niet voldoen aan de gebruikelijke criteria, zoals vorm, gewicht of grootte. De kwaliteit en de voedselveiligheid van de groenten en het fruit zal gewoon goed zijn. Met dit initiatief hoopt de keten voedselverspilling te verminderen.

Veel voedsel wordt weggegooid
Volgens gegevens van de VN wordt een derde van de wereldproductie weggegooid. De Hongaarse voedselbank gaf aan dat er in Hongarije elk jaar 1,8 miljoen ton voedsel wordt verspild. Volgens het Fusion 2016 rapport van de EU gooien de lidstaten elk jaar 9,1 miljoen ton voedsel weg. De producten van Perfectly Imperfect zijn in de Tesco winkels in het Verenigd Koninkrijk erg populair. Daarom besloot het bedrijf het concept naar Centraal-Europa uit te breiden, om te testen of het ook daar aan slaat. Het verminderen van voedselverspilling heeft bij Tesco een hoge prioriteit in het kader van sociale verantwoordelijkheid. Naast het aanbod van Perfectly Imperfect is Tesco bezig met een voedselreddingsprogramma sinds 2013, waar 92 winkels aan deelnemen. Elke dag verzamelen ze de overschotten en vervolgens geven ze die aan een goed doel.

Publicatiedatum: 27-1-2017

  

Reacties:


Waarom ook niet, als het product verder goed is maar aleen een kleine kleur of vorm afwijking heeft wil niet zeggen dat dit product niet geconsumeerd kan worden, het zou een hoop voedsel vernietiging en verspilling tegen gaan dus ik zeg zeker op pakken verkoop die klasse 2 ook maar al zou het dan evt tegen een gereduceerde prijs zijn.
Jaap Wijntjes, HEEMSKERK (email) - 27-1-2017 18:12:47


Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: