Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
zowel 's zomers als 's winters

Sterke broccoli-productie aan oostkust VS

Regenachtig weer heeft gezorgd voor problemen met kwaliteit bij broccoli uit Santa Maria. Ook heeft dit geleid tot een instabiele aanvoer vanuit Mexico, wat de prijzen op de markt heeft beïnvloed. De broccolisector van Florida heeft daarentegen in dit seizoen vooral warm weer gehad. "We hadden een erg warme winter. Alleen aan het einde van vorige week hadden we te maken met een kleine koudegolf. Het was warm tijdens de feestdagen, waardoor we iets op het schema vooruit waren gelopen. De kou gaf ons weer een beetje een achterstand, maar we zitten nu weer op schema," zegt Tara Smith-Vighetti van Smith's Farms. 

"Ik denk dat dit te maken zou kunnen hebben met wat er nu in het westen aan de hand is, wat betreft de regen in het noorden van Californië." Smith's Farm heeft nu een goed volume. "We hadden geluk dat onze producten kunnen plaatsen op een markt die hopelijk aantrekt. Broccoli was lange tijd nogal goedkoop." Smith's Farm levert broccoli in diepvriesvorm of verpakt in plastic.



Meer concurrentie aan de oostkust
Volgens Smith-Vighetti komen de lage prijzen en het overschot op de markt van Californië van de afgelopen zomer door de toenemende concurrentie van met name de oostkust. Vroeger waren er slechts een paar grote telers ten oosten van de Mississippi die zich bezig hielden met broccoli. De broccoli werd toen nog gezien als een westelijke groente. "Met de jaren is er steeds meer vraag gekomen naar lokale producten. Ook zijn de logistieke kosten afgenomen. Daardoor is er steeds meer vraag gekomen naar regionale programma's."

Smith's Farm heeft weinig schade ondervonden van de orkaan Matthew en kon het seizoen zoals gepland voortzetten. "We waren net begonnen met de aanplanting toen Matthew langs trok. Een aantal van onze akkers hadden aan het begin van het seizoen in december daardoor een laag en kwalitatief onevenwichtig volume. We waren echter in staat om opnieuw aan te planten en wat daarna werd geproduceerd was prima."


Zakenrelaties met telers in het westen
Smith's Farms breidde in 1999 zijn broccoli-programma uit naar Florida. "Met Maine en Florida produceren we nog steeds nog maar 8 maanden per jaar. Om ons concurrerend vermogen op jaarbasis te verbeteren, moesten we zakenrelaties aangaan met contracttelers aan de westkust en in Mexico. Op deze manier kunnen we onze klanten het hele jaar door blijven voorzien, aldus Smith-Vighetti. "We hebben nu zowel in de zomer als in de winter een sterke productie aan de oostkust. Daardoor hebben veel retailers vertrouwen in onze onderneming. Hierdoor kunnen we concurreren bij het sluiten van het soort overeenkomsten waar op lokaal niveau sprake van is." Smith's Farm houdt zich sinds drie jaar ook meer bezig met bloemkool. Volgens Smith-Cighetti is dit een basisproduct dat de laatste tijd een opmars meemaakt. 

Voor meer informatie:
Tara Smith-Vighetti 
Smith's Farm 
Tel: (800) 393-9898

Publicatiedatum: