Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Partij van 2000 kg aardperen te koop

Tholen - Het groeit onder de grond en het loopt uit de hand. Ra, ra, wat is dat? De hobby van Erik Verhallen. Hij plantte afgelopen april 0,2 hectare aardperen die nu geoogst kunnen worden. De geraamde oogst van ongeveer 2000 kilogram kunnen hij en zijn mede hobbyisten zelf niet opeten en daarom staat de partij aardperen nu te koop.


Eric op het hobby-areaal met aardperen

Erik's hobby is stadslandbouw. Hij is nauw betrokken bij het Amersfoortse project Tuinpark Laakzijde waarbij wijkbewoners van Vathorst Noord samen duurzaam tuinieren en een moestuin onderhouden. De interesse voor tuinbouw is hem meegegeven door zijn vader, die een tuinbouwbedrijf exploiteerde. Het doel van de aanplant was tweeledig. Enerzijds was het bedoeld als windwering, anderzijds wilden de hobbyisten de aardperen afzetten via project Tuinpark. "We hebben via een streekpakket een kleine afzetroute gevonden, maar voor de resterende partij van 2000 kilo zoeken we nog een afnemer", vertelt Erik. De aardperen kunnen nog tot eind februari in de grond blijven, voor die tijd hoopt Erik ze kwijt te kunnen voor 0,75 tot 1,30 euro per kilo. "Afhankelijk van de hoeveelheid die wordt afgenomen natuurlijk", besluit Erik.

Voor meer informatie:
Erik Verhallen
M: 06-40763939
erikverhallen@hotmail.com