Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Maxime Gervasoni, Tresacois

Vooruitzichten Frans aspergeseizoen goed

"De vooruitzichten zijn prima met relatief lage temperaturen en zonneschijn. Het seizoen 2017 ziet er veelbelovend uit," vertelt Maxime Gervasoni, van Tresacois. Frankrijk maakt gebruik van het 'gat' in de aspergemarkt dat ontstaat nadat het seizoen in Spanje en Italië is beëindigd en duurt totdat de aanvoer uit Duitsland en Zwitserland op gang komt. 


Tresacois levert onder meer witte asperges, zo'n 60% van het totale volume, 30% wit-paarse en 10% groene asperges. In totaal produceert het bedrijf jaarlijks tussen de 150 en 200 ton die direct moeten concurreren met asperges uit Spanje en Italië.



De familie Gervasoni runt een snelgroeiend bedrijf onder de naam Tresacois en exporteert naar onder meer Duitsland, Luxemburg, Zwitserland en België.


Voor meer informatie:
Maxime Gervasoni
Tresacois
Tel. +33 687792129 
Publicatiedatum: