Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Italiaanse kiwiproducent gaat zich toeleggen op appelteelt

"Onze productie is dit jaar kleiner en we hopen dat de prijzen en afzet het zwakke begin van het seizoen kunnen compenseren. We moeten ons aanpassen aan het feit dat kiwi's niet alleen in Italië geteeld worden maar ook in landen zoals Griekenland, Turkije en Iran," legt Giovanni Gullino uit, directeur van Gullino.

Volgens Giovanni is de markt voor Hayward kiwi's dit seizoen nogal eigenaardig. Ondanks de kleine volumes dalen de voorraden maar langzaam. "We hadden op een betere vraag gerekend en de markt is zwak, zelfs in Azië en Noord-Amerika."

Betere vooruitzichten voor het einde van het seizoen
Giovanni verwacht dat de situatie tegen het einde van het seizoen beter zal worden aangezien er dan minder aanvoer vanuit Europa is en importeurs actief op zoek zullen gaan naar fruit. "Alle exporteurs die over opslagfaciliteiten beschikken, zullen de export vertragen om de vraag en prijs op te drijven. We hopen dat dit in het voorjaar zo zal zijn. Dankzij de goede kwaliteit van het fruit denken we dat de prijzen op een redelijk niveau zullen blijven. De voorraden zullen twee weken tot een maand eerder uitgeput zijn dan in 2016."



"We zijn best tevreden over het seizoen omdat we al jarenlang samenwerken met onze klanten. Desondanks zijn de resultaten momenteel beneden verwachting. We hadden gehoopt dat de prijzen en afzet zouden stijgen omdat er maar 25% binnenlands product op de markt is."

"We moeten ons onderscheiden door onze kwaliteit en marketing. Zo niet, dan zal de herkomst van een product op den duur niet meer belangrijk zijn. We moeten boven de anderen uitsteken qua kwaliteit zodat we ons marktaandeel kunnen behouden."



"Ons bedrijf beheert de volledige keten van de teelt tot het vermarkten. We werken met kleine volumes en we zullen dit moeten uitbreiden om nog beter aan de eisen van producenten, retailers, importeurs en consumenten tegemoet te kunnen komen.

Gullino Import-Export heeft twee opslagfaciliteiten waarvan er één bestemd is voor Zespri kiwi's. In de andere worden producten van Gullino en bioproducten verwerkt. 

Nieuw in 2017
Gullino kan bogen op ruim twintig jaar ervaring met biologische kiwi's en zal zich vanaf dit jaar ook toe gaan leggen op het vermarkten van biologische appelen uit de regio Piëmont.

"Tijdens Fruit Logistica zullen we onze nieuwe lijn biologische appelen presenteren. We hebben gezocht naar een teeltmethode met een geringe milieubelasting en we willen eveneens de aandacht vestigen op de appelsector in Piëmont. We gaan flink investeren in de machines voor de verwerking en het verpakken zodat onze producenten altijd op onze diensten kunnen rekenen."

"We willen onze kiwicategorie perfectioneren en onze kennis, ervaring en middelen ook gebruiken voor de productie en het vermarkten van appelen."






Gullino Import-Export zal te bezoeken zijn tijdens Fruit Logistica in hal 2.2, stand D 04, waar Giovanni Gullino, Armando Peirone (salesmanager buitenland) en Saverio Principiano (salesmanager Europa) aanwezig zullen zijn om geïnteresseerden te woord te staan.



Contact:
Gullino Import-Export S.r.l.

S.S. 589 Laghi di Avigliana, 8/A
12037 Saluzzo (CN)
Web: www.gullino.it
Email: info@gullino.it
Publicatiedatum: