Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nigeria: Tomaten uit Zuid-Afrika goedkoper dan uit eigen land

Verrassend genoeg kunnen tomaten uit Zuid-Afrika goedkoper zijn dan tomaten die slechts 90 km verderop in Lagos geteeld zijn. Dit zou komen door infrastructurele problemen in Nigeria, die de productie- en transportkosten van de producten naar de markt verhogen.

Verder spelen een gebrek aan toegang tot financiering, kwaliteit en betaalbare input, verzekeringen, marktinformatie en veilig landbezit ook een rol. Hierdoor hebben agribusiness investeerders met hogere risico's te maken, die investeringen ontmoedigt. Dit kan tot desinvestering leiden, zoals bij de Zuid-Afrikaanse Tiger Brands te zien was, die onlangs bedrijfsactiviteiten in Ethiopiƫ en Nigeria verkocht.

John Purchase, CEO van de Agricultural Business Chamber (Agbiz) in Zuid-Afrika: "Er moeten heel wat zaken worden opgelost. Maar ik denk dat vaardigheden om de productiviteit en het concurrentievermogen in Afrika te verhogen absoluut essentieel zijn."

Bron: howwemadeitinafrica.com
Publicatiedatum: