Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Minder Franse prei

Er is een duidelijke afname in de preioogst van 2016-2017 als gevolg van een daling in het areaal en overstromingen in het Noorden tijdens de lente. Zowel de productie als het areaal zijn gedaald met 3% en de oogst zal naar verwachting de 159.300 ton bereiken, aldus Agreste.

In het Westen is echter ondanks een daling van 8% van het areaal de productie gestegen met 4%. Dezelfde trend werd opgemerkt op een kleinere schaal in het midwesten, waar het areaal is gedaald met 2% en de oogst is gestegen met 3%. De productie in het Noorden is gedaald met 10%, voornamelijk als gevolg van overstromingen in het voorjaar.

Door de daling van het aanbod in september kwamen de prijzen boven het vijfjarig gemiddelde tijdens de start van het seizoen. In oktober steeg ze nog meer. De prijzen zijn nu 6% hoger dan in 2015-2016 en 34% boven het vijfjarig gemiddelde.



Publicatiedatum: