Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

VK: Cornerways vervangt 18 ha tomaat voor cannabis

De Britse kwekerij Cornerways (18 ha) staat volgend jaar niet meer vol met tomatenplanten, maar wordt gevuld met cannabisplanten. Dat heeft British Sugar, eigenaar van het bedrijf, bekend gemaakt. Het gaat volgens nationale statistieken om 8% van het totale Britse tomatenareaal, dat in 2015 232 hectare omvatte.

Tot vorig jaar was de Britse kwekerij Cornerways lid van Coforta en daarna verzorgde Thanet Earth de afzet. Die zeggen de aanvoer van Cornerways te kunnen vervangen met de eigen productie. Momenteel wordt 6,35 hectare nieuwbouw afgerond bij Thanet Earth.



De cannabis uit de kas wordt gebruikt in het medicijn Epidiolex, een medicijn om een zeldzame vorm van epilepsie bij kinderen te behandelen. Het Britse bedrijf GW Phamaceuticals is de producent van Epidiolex en zal de cannabis afnemen.

"Zestien jaar geleden realiseerden we ons dat de warmte en de rest-CO2 van onze suikerfabriek gebruikt kon worden in de tuinbouw", vertelt Paul Kenward van British Sugar. "Nu gaan we een nieuw tijdperk in en kunnen we onze waardevolle reststromen gebruiken voor de farmaceutische industrie. We zijn er enorm trots op dat we kunnen bijdragen aan het verslaan van kinderziekten. Met onze productie kunnen we jaarlijks wereldwijd 40.000 kinderen helpen."


Publicatiedatum: