Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Harold Zondag, Hollandteelt:

"Insteek bij nieuwe groentenconcepten om derving te voorkomen"

Tholen - Hollandteelt uit Biddinghuizen heeft zich ten doel gesteld kleur en smaak op het bord te brengen. Het teeltbedrijf van Harold Zondag leverde al vijf kleuren peen, drie verschillende kroten, pastinaken en schorseneren en breidde afgelopen jaar het assortiment uit met onder meer oerbiet, rode peen, meiraap en radijs. "Qua afzet zetten we breed in richting export, retail, groothandel en foodservice. Duitsland is onze grootste markt, maar ook in Scandinaviƫ en Belgiƫ zijn onze groenten populair. Consumenten worden steeds kritischer en willen gezond eten, daar niet teveel tijd aan besteden. De klant wil kortom meer waarde voor minder geld. Leveranciers die daar op inspelen zijn de winnaars van morgen."



"Wij willen mensen laten proeven wat echte smaak is. Het is algemeen bekend dat we in Nederland een vrij vlakke smaak hebben. In het buitenland kent men een veel bredere smaak; van zoet naar zout en van bitter naar zuur. In Nederland is die marge heel krap en dat is jammer. Door nieuwe concepten te ontwikkelen, waarbij de smaak en kleur optimaal naar voren komen, willen we groenten op een positieve wijze onder de aandacht brengen, nieuwe groenteconcepten ontwikkelen en deze producten bij een brede doelgroep aanbieden", vertelt Harold.



Hollandteelt introduceerde afgelopen jaar de nieuwe lijn onder de namen Stoomgemak en Kookgemak. Onder Stoomgemak worden de groenten met kruidenboter geleverd, die in vijf minuten in de magnetron worden bereid. Een variant hierop is de lijn 'Kookgemak', die bestaat uit voorgegaarde groenten, zoals Rainbow wortel, gele biet, gele wortel en chioggiabiet. Dit jaar volgde een nieuwe combinatieverpakking waarin meerdere vergeten groenten worden aangeboden. "We hebben gezocht naar een verpakking die smoelt, maar ook logistiek ideaal is. Insteek is daarnaast geweest om zoveel mogelijk derving te voorkomen", vertelt Harold.

Voor meer informatie:
Harold Zondag
Hollandteelt
Olsterweg 17
8256 RV Biddinghuizen
Mob: 06-51288649
harold@hollandteelt.nl
www.hollandteelt.nl